13. 4. 2022, 11:49 | Vir: STA

Ema Kozin se vrača v ring: čaka jo dvoboj s skoraj dvakrat starejšo tekmovalko

BOBO

V boj se vrača po prvem in edinem porazu v svoji karieri, ko jo je februarja premagala ameriška zvezdnica Claressa Shields.

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je na Facebooku potrdila, da se bo 28. maja v nemškem Pforzheimu pomerila z južnoafriško veteranko 40-letno Noni Tenge. Dvoboj bo potekal v supervelterski kategoriji do 69,9 kg, v kateri Ljubljančanka doslej še ni boksala.

Gre za eliminacijski dvoboj za naslov po verziji WBC, za Kozinovo pa bo to priložnost, da v 22. poklicnem nastopu doseže novo zmago in se dokoplje do novega šampionskega pasu. "To je za nas popravni izpit po porazu s Clarisso Shields. Tam Ema ni pokazala vsega, a je dokazala, da lahko boksa tudi s tako tekmico in pridobila je na samozavesti. To bo pomembno, saj nas čaka trda borba proti zelo izkušeni tekmovalki, ki ima podobno razmerje zmag in porazov kot Ema. Želeli smo si jo že lani, a so prireditve zaradi koronavirusa po vrsti odpadale," je novo tekmico pokomentiral trener Rudi Pavlin.

Nazadnje je 23-letna Ema Kozin nastopila v začetku februarja, ko jo je v Cardiffu prepričljivo premagala dvakratna svetovna in olimpijska amaterska prvakinja, Američanka Claressa Shields, ki je dobila svoj 12. obračun. Američanka je takrat obdržala naslove svetovne prvakinje po verzijah WBC, WBA, IBF in The Ring, Kozinovi pa je odvzela še pas organizacije WBF. "Za nas in našo ekipo je velik kompliment in pomemben korak naprej, da nam je WBC že tako hitro po porazu dala novo priložnost, da se lahko spet borimo z najboljšimi za šampionske pasove," je v zvezi z novim napovedanim dvobojem še povedal Pavlin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.