9. 5. 2023, 18:18 | Vir: STA

Zmagovalca dneva premagala čustva, Roglič nazadoval

Andreas Leknessund

Profimedia

Leknessund je prvi Norvežan po Knutu Knudsenu leta 1981, ki je oblekel majico vodilnega na Giru.

Francoz Aurelien Paret-Peintre (AG2R Citroen) je zmagovalec četrte etape dirke po Italiji. Veliki zmagovalec dneva je tudi Norvežan Andreas Leknessund (Team DSM), ki je novi vodilni na Giru. Primož Roglič je zdaj peti v skupnem seštevku. A se razmerje med najboljšimi ni spremenilo, v najboljšem položaju je še vedno Belgijec Remco Evenepoel.

Roglič je bil ves čas blizu Evenepoelu in prežal na napade, ki jih na koncu ni bilo.

Roglič je bil ves čas blizu Evenepoelu in prežal na napade, ki jih na koncu ni bilo.

Profimedia

Ekipa Soudal-Quick Step, za katero dirka 23-letni Evenepoel, je na trasi od Venose do jezera Laceno (175 km) načrtno predala majico vodilnega enemu od ubežnikov in se s tem znebila dodatnih obveznosti v naslednjih dneh. Za Evenepoelom sta najboljša od kandidatov za končno zmago še naprej Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) in slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma). 

Vodilni je zdaj Leknesund (Team DSM), ki ima pred Evenepoelom 28 sekund naskoka. Tretji je Paret-Peintre (AG2R Citroen) s 30 sekundami zaostanka, četrti je Almeida z natanko minuto zaostanka za Norvežanom, Roglič zaostaja še 12 sekund več.

V sredo bo na sporedu deloma razgibana etapa od Atripalde do Salerna (171 km), ki pa bo bržčas namenjena sprinterjem. Ti bodo morali sicer v prvih 115 km premagati več kot 2200 višinskih metrov, zadnji del trase pa bo pretežno potekal navzdol ter po ravnini do cilja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol