17. 1. 2024, 22:50 | Vir: STA

Tokrat se žal ni izšlo: naši fantje v Hamburgu visoko izgubili proti aktualnim evropskim prvakom

Profimedia

Drugi del evropskega rokometnega prvenstva v Nemčiji se za slovensko ekipo ni začel najbolje.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je drugi del evropskega prvenstva v Nemčiji začela s porazom proti Švedom v skupini 2. V Hamburgu so varovanci selektorja Uroša Zormana proti aktualnim evropskim prvakom visoko izgubili z 22:28 (7:11) in si otežili morebitno napredovanje v izločilne boje.

Profimedia

Slovenija je s tem skupno devetič izgubila proti Švedski in drugič zapovrstjo. V seštevku ima po 15 tekmah štiri zmage in dva remija.

Slovenija ima dve točki

Slovenci so ob prvem porazu na tem prvenstvu stare celine zabeležili tri zmage. Pred današnjim uspehom so namreč v prvem delu tekmovanja v Berlinu ugnali Ferske otoke (32:29), Poljsko (32:25) in Norveško (28:27).

Profimedia

Izbrana vrsta je tako v nadaljevanje tekmovanja odnesla dve točki in ostala pri tem izkupičku. Švedi in Danci, ki so na drugi tekmi z 39:27 zanesljivo ugnali Nizozemsko, so na vrhu s po štirimi, dve točki ima poleg Slovenije še Portugalska, ki je na prvi tekmi nekoliko presenetljivo ugnala Norveško s 37:32. Norvežani in Nizozemci so na dnu brez točk.

Razpored prihajajočih tekem

Naslednji tekmec Slovenije v Hamburgu bo Portugalska. Dvoboj bo na sporedu v petek ob 15.30. Nato za Zormanove varovance sledita še nedeljski obračun proti Nizozemski (15.30) in torkov spopad z Dansko (18.00).

Profimedia

V polfinale napredujeta po dve najboljši ekipi iz skupine 1 in 2, tretjeuvrščeni pa se bosta pomerili za končno peto mesto. Vse te tekme bodo v Kölnu od 26. do 28. januarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol