N. V. | 15. 6. 2023, 17:17

Evropsko tekmovanje v seksu je zaključeno: tekmovalci so imeli vsega dovolj (poslali so nam VIDEO)

Slovenski predstavniki na evropskem prvenstvu v seksu. Levo in desno stojita žiranta, Romeo Rene in Žiga Sedevčič. Na sredini je tekmovalec: Mister Riddle.

Dobra družba

Slovenski predstavniki se vračajo iz Švedske. Pojasnili so nam, kaj je šlo narobe. 

Udeleženci Evropskega športnega tekmovanja v seksu z globokim obžalovanjem sporočajo svojo odločitev o odstopu od tekmovanja zaradi vrste nepremostljivih težav, povezanih s tehnično in operativno organizacijo dogodka.

Kamere prva dva dni tekmovanja niso delovale, kar je onemogočalo pravilno izvedbo in dokumentiranje dogodka. Poročali smo, da je prav zaradi tega razloga prva svoj odstop najavila Hrvatica Marija Zadravec.

To pa ni bila edina težava

"Nenehno smo se srečevali s težavami s preobremenitvijo," tekmovalci prvega evropskega tekmovanja v seksu razlagajo, da so zaradi tega bili v izzivih neučinkoviti.

Predstavniki Švedske seksualne zveze, ki je tekmovanje organizirala, se na samem prvenstvu niso pojavili. "Prav tako ni bilo prisotnega varnostnega osebja, ki bi skrbelo za našo varnost in zdravje," pravijo tekmovalci v videoposnetku, ki so nam ga posredovali.

Poleg teh težav so tekmovalci opazili pomanjkanje osnovnih pravnih zagotovil za sodelovanje. Ni bilo urejene tipske pogodbe, brez dovoljenj za objavo posnetkov in medsebojno podpisanih pogodb o sodelovanju. "To so ključna vprašanja, ki vplivajo na našo pravno zaščito in varnost," trdijo tekmovalci.

Bivali v neprimernih prostorih

Tekmovalci opisujejo, da so bivalni pogoji v studiu bili neprimerni za tako veliko skupino tekmovalcev: "Brez dostopa do svežega zraka in z zelo slabim prezračevanjem so bili prostori nezdravi in neudobni. Odsotnost tople vode v prvih dneh je ovirala osnovno higieno. Spalnice so bile neprimerne, saj niso omogočale počitka zaradi zgodnje zore na Švedskem in pomanjkanja senčil ali rolet."

Pripravljajo dokumentarec o prvem evropskem prvenstvu v seksu

Zdaj tekmovalci prvega evropskega prvenstva v seksu pripravljajo kratek dokumentarni film, ki bo predstavil vse podrobnosti in pričevanja udeležencev tekmovanja. Verjamejo, da bo ta film prispeval k razumevanju situacije in poudaril potrebo po izboljšavah v prihodnjih tekmovanjih.

Slovenska ekipa poskrbela, da so tekmovalci varno na poti domov

Slovenska ekipa na tekmovanju je poskrbela, da so tekmovalci po neprijetni izkušnji varno prišli domov. Žiranta Romeo Rene in Žiga Sedevčič sta bila vsem v oporo, medtem ko je slovenski predstavnik Mister Riddle razvozil sotekmovalce na avtobusno in železniško postajo in poskrbel, da so se varno vrnili v svoje države, so zaupali za Metropolitan.si.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol