K. A. | 22. 5. 2023, 12:13

Exatlonci na špartanski preizkušnji: med tekmovalci znani slovenski obrazi, slavila vrhunska smučarka

Nik Bertoncelj

Na slovenski izdaji najbolj sloveče svetovne serije tekov čez ovire Spartan Race, kjer se je letos zbralo kar 2400 tekačev iz 37 držav, so se preizkusili tudi nekateri znani obrazi. Med njimi smo opazili tudi cel kup exatloncev.

Slovenski Spartan utrjuje položaj z eno najlepših kulis in hkrati eno najtežjih prog svetovne serije - ženski šprint prepričljivo osvojila smučarka Meta Hrovat.

Dvakratna olimpijka je pojasnila, da je "Spartan odlična dopolnitev mojih treningov, saj so na preizkušnji moč, vzdržljivost in hitrost. Všeč mi je bil vzpon po hrbtišču velikanke, saj so me noge zapekle podobno kot na smučarskih treningih, še najmanj všeč pa mi je bila ovira s snegom in bodečo žico. Ta izziv priporočam tako vrhunskim športnikom kot rekreativcem, saj je primeren za vse stopnje pripravljenosti. Naslednje leto se zagotovo vrnem in preizkusim še na kakšni daljši razdalji."

Nik Bertoncelj

Franko Bajc, Žan Luka Konjar, Samo Petje in Lara Deu so v Planici tekli že lani, tokrat pa so s seboj pripeljali še prijatelje. Samo je bil v moškem šprintu tretji, Lara pa druga med damami – kjer je slavila domačinka in dvakratna olimpijka Hrovatova.

Najbolj jekleni exatlonec je poklicni vojak Aleš Žontar, ki je med neprofesionalnimi tekači zasedel drugo mesto na najdaljši razdalji (21 kilometrov in 30 ovir). Na srednji razdalji, 10 km, smo ujeli tudi (med drugim) ultra tekača in masterchefa Andreja Težaka Teškega ter osebno trenerko Ines Viler. Prav vsi so bili nad preizkušnjo navdušeni, vsega skupaj so se lotili kot ekipne zabave in že napovedujejo vrnitev naslednje leto, ko se bodo preizkusili na daljšem izzivu. 

Nik Bertoncelj

Letos so v Kranjsko Goro pripeljali še za 30 odstotkov več gostov kot lani, od tega več kot 80 odstotkov tujcev, ki so tudi po porabi in življenjskem slogu zelo zaželeni obiskovalci. "Zahvalil bi se občini Kranjska Gora, STO z znamko I Feel Slovenia in vsem partnerjem, ki nas že od začetka podpirajo pri tem projektu," je po izpeljanem dogodku misli strnil Simon Rožnik, direktor agencije Extreme, ki se je uveljavila s spektakli, kot so Odbojka na Ljubljanici, Odbito na Ljubljanici, mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley, plezalni spektakel Triglav The Rock LJ, Državno prvenstvo v košarki 3x3, festival Splash na Velenjski plaži ...

Nik Bertoncelj

Exatlonci so na Spartan race tekmovali že lani, ko je nastala zgornja fotografija s slovensko šampionko Reo Kolbl, ki pa letos ni tekmovala. Trenutno se osredotoča na smučarsko disciplino SkiMo oz. turno smučanje, v kateri želi nastopiti na olimpijskih igrah, zato je pomenilo, da so možnosti za zmago odprte tudi drugim. Na najdaljši razdalji sta slavila Nemka in Italijan, na srednji Slovakinja in Italijan, domače moči pa so prišle najbolj do izraza na najkrajši razdalji, ko je slavila vrhunska smučarka in domačinka Meta Hrovat. 

Nik Bertoncelj

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol