N. V. | 19. 4. 2022, 13:55

Poglejte, kako je znana slovenska pevka v garderobi presenetila našo žensko rokometno reprezentanco!

Arhiv Senidah
Poglejte, kako je znana slovenska pevka v garderobi presenetila našo žensko rokometno reprezentanco! (foto: Arhiv Senidah)

Ob pogledu na te posnetke se vam bo naježila koža. Senidah, ambasadorka evropskega rokometnega prvenstva za ženske, je našla popoln recept za sproščanje pred pomembno tekmo s Črno goro.

Senidah je na treningu v dvorani Stožice obiskala slovensko žensko rokometno reprezentanco, ki se pripravlja na četrtkovo tekmo s Črno goro.

S slovenskimi rokometašicami je zapela in zaplesala ter tako poskrbela, da bodo tekmo odigrale nekoliko bolj sproščeno, in kdo ve, morda tudi bolj učinkovito.

Kako je pevka povezana z rokometom?

Senidah sicer te dni s producentom Cazzafuro zaključuje tudi ustvarjanje himne prvenstva Play with Heart, ki jo bo premierno predstavila v začetku junija v Ljubljani, sicer pa jo z rokometom povezuje tudi to, da je njena mama igrala rokomet v Črni gori, sama pa se je z njim, tako kot večina, spoznala v šoli.

Arhiv Senidah

"Današnji trening je bil naporen, ker sem včeraj 19 ur snemala novi videospot in je jutro prišlo malo prehitro," je pevka povedala v smehu. "Moje delo na pesmi Play with Heart je končano, zdaj pa čakam, da producent Anže Kacafura doda svojo magijo in sestavi hit, tako kot zna. Komad bo super. Take skladbe še nisem imela in komaj čakam, da izide. Predstavili ga bomo v začetku junija v Ljubljani."

Arhiv Senidah

"Kar se pa rokometa tiče: moja mama je kot rokometašica igrala v Črni gori, sama sem se ukvarjala predvsem s plesom, mi je pa rokomet všeč in sem se zato tudi z veseljem odzvala na povabilo, da posnamem himno za evropsko prvenstvo za ženske, ki bo novembra v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji," je razkrila.

Opolnomočenje žensk v športu

Projekt ima močno trajnostno noto, predvsem pa želi opozoriti na potrebo po opolnomočenju žensk v športu in širši družbi, zato so se akciji kot ambasadorke že pridružile tudi številne uspešne ženske iz gospodarstva, družbenega življenja, umetnosti in športa.

Arhiv Senidah

Eden največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije

Senidah je tudi ambasadorka evropskega rokometnega prvenstva za ženske, največjega ekipnega ženskega športnega dogodka v zgodovini Slovenije, ki ga bosta med 4. in 20. novembrom gostila Celje in Ljubljana. Nekaj tekem bosta v predtekmovanju gostili še Črna gora in Severna Makedonija, prvenstvo pa bo mogoče spremljati na programu TV Slovenija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.