J. B./STA | 16. 11. 2022, 11:40

(FOTO) Tima Gajserja v rodnem kraju doletela velika čast: postavili so mu kar sedem ton težko skulpturo

Profimedia/fotomontaža

V Pečkah v občini Makole so še kako ponosni na svojega sokrajana, enega najboljših slovenskih športnikov ta hip.

Petkratnega svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja je v domačem kraju doletela posebna čast. V rodnih Pečkah v občini Makole so mu na osrednjem krožišču v vasi postavili sedem ton težko kamnito skulpturo, v kateri so v kamen vklesali njegovo številko 243.

"Hvala," je na Instagramu zapisal svetovni prvak. Avtor skulpture je kipar Franci Černelč.

Na Gajserja so se spomnili tudi v muzeju novejše zgodovine Slovenije, kjer trenutno poteka razstava ob tridesetletnici prvih olimpijskih odličij za samostojno državo. Na ogled bo do aprila. Gajser je muzeju predal svojo čelado in dirkaški kombinezon.

Tudi predsednikovo priznanje

Gajser je tudi med najnovejšimi prejemniki priznanj predsednika republike. Slovenski predsednik Borut Pahor bo v sredo popoldne na posebni slovesnosti v predsedniški palači državna odlikovanja izročil štirim slovenskim športnikom, ob Gajserju bodo odlikovanja prejeli še Alenka Artnik, Urška Žolnir Jugovar in Tadej Pogačar.

Instagram/Tim Gajser/posnetek zaslona

Gajser, ki je 8. septembra dopolnil 26 let, bo tudi prihodnje leto še naprej član Hondine tovarniške ekipe HRC. Sezono svetovnega prvenstva v razredu MXGP je sklenil na najlepši možen način z zmago na dirki za veliko nagrado Turčije. S 43. zmago v karieri, 38. v kraljevskem razredu, je potrdil še peti naslov svetovnega prvaka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.