J. B. | 7. 11. 2022, 12:33

Grozljive posledice boksarskega dvoboja: nesrečni športnik po hudih poškodbah glave v komi

Profimedia

Obračun za naslov prvaka je bil krvav, da bi bil težko bolj. Posledice so hude, Kazahstanec se v bolnišnici bori za življenje.

Aidos Erbosonul, boksar iz Kazahstana, se je v dvoboj za prvaka verzije WBA podal z odlično popotnico. Pred tem je na šestnajstih dvobojih kar šestnajskrat zmagal, niti enkrat ni okusil grenkobe poraza. Toda na tokratnem obračunu z Davidom Morrellom iz Kube je šlo za nesrečnega 30-letnika vse narobe. Že res, da se je odlično boril in dolgo zdržal na nogah, toda tekmec mu je s serijo natančnim udarcev zadal tako hude poškodbe glave, da je Erbosonul trenutno celo v umetni komi!

Poziv, naj držijo pesti iz molijo zanj

Erbosonul je v dvoboju utrpel krvavitve v možganih, zaradi česar so ga v bolnišnici nemudoma operirali. Kako resno je njegovo stanje, ni znano, odgovorni namreč na željo boksarjevih najbližjih z javnostjo ne želijo govoriti o podrobnostih.

Toda poziv, naj vsi boksarski navdušenci držijo pesti in molijo za Erbosonula, bržčas pove več kot dovolj, da je stanje zelo resno in da se Kazahstanec po vsej verjetnosti celo bori za življenje.

Morali bi prekiniti dvoboj

Emanuel Savoy, eden od članov boksarjevega strokovnega štaba, je razkril, da je v deveti oziroma deseti rundi želel prekiniti dvoboj. Toda Erbosonul ni bil naklonjen takšni ideji, tudi glavni trener ni želel niti slišati, da bi se boksar predčasno predal. "Dvoboj bi moral biti predčasno prekinjen. Dovolili so, da je fant prejel absolutno preveč udarcev," je prepričan Morrellov trener Ronnie Shields.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol