J. B./STA | 13. 4. 2023, 15:50

Huda tragedija pred relijem na Hrvaškem: slavni Irec zletel s ceste in trčil v drevo, poškodbe so bile prehude

Profimedia

Reli za svetovno prvenstvo pri naših južnih sosedih si bodo v živo ogledali tudi številni Slovenci, ki jih je - tako kot številne druge po vsem svetu - šokirala usodna nesreča izjemnega dirkača.

Irski voznik relija Craig Breen se je v četrtek smrtno ponesrečil med vožnjo za trening pred relijem za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki bo na sporedu od 20. do 23. aprila.

Odlični voznik, trenutno šesti v skupni razvrstitvi posameznikov, ki je lani na reliju WRC Croatia osvojil četrto mesto, je izgubil življenje na odseku med Starim Golubovcem in Loborjem.

Nesreča se je zgodila ob 12.40. Po prvih podatkih hrvaške policije je voznik v nesreči umrl, sovoznik pa ostal nepoškodovan. Nesreča se je zgodila, ko je dirkalnik zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Policijska preiskava še poteka, uradnih informacij še ni.

Prva smrtna žrtev po slabih dveh desetletjih

Neuradne podatke je popoldne potrdil Hyundai. Na Twitterju je korejska ekipa potrdila, da je življenje izgubil 33-letni Breen, sovoznik James Fulton pa v nesreči zares ni bil poškodovan. Pri Hyundaiju so izrazili sožalje družini in prijateljem in dodali, da tragičnega dogodka za zdaj ne bodo več komentirali.

Profimedia

To je prva smrt po dolgih 17 letih, do katere je prišlo na prireditvah pod okriljem svetovnega prvenstva za voznike relija. Leta 2006 je življenje izgubil sovoznik Jörg Bastuck, za katerega je bila usodna dirka v Kataloniji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol