J. B./STA | 14. 11. 2022, 19:23

Izjemne Slovenke presegle same sebe, a tudi to ni bilo dovolj: favorizirana Norveška šele na koncu strla odpor gostiteljic

Profimedia

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je morala na evropskem prvenstvu v rokumetu v Ljubljani priznati premoč Norveški.

Pred skoraj 6000 gledalci v dvorani Stožice v Ljubljani se je ženska rokometna reprezentanca na evropskem prvenstvu odlično upirala favorizirani Norveški. Kljub vsemu so morale izjemne Slovenke priznati premoč osemkratnim evropskim, štirikratnim svetovnim in dvakratnimiolimpijskim prvakinjam. Norveška je slavila s 26:23.

Evropskega prvenstva za Slovenke seveda še ni konec. Slovenija se bo v sredo, 16. novembra, v Stožicah ob 15.30 pomerila z Madžarsko.

Slovenske rokometašice so prikazale novo srčno in bojevito predstavo, po hudem in neizprosnem boju pa so na koncu morale priznati premoč osemkratnim evropskim, štirikratnim svetovnim in dvakratnim olimpijskim prvakinjam z Norveške.

Sanje še niso povsem končane

Po drugem porazu na turnirju, pred tem so klonile še proti Švedinjam, zato pa so premagale Danke, Srbkinje in Hrvatice, se njihove sanje o najbolj prestižnih tekmah na prvem evropskem prvenstvu v treh državah še niso povsem končale, a so odvisne tudi od razpletov drugih dvobojev v ljubljanski skupini I.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so na letošnjem turnirju na lepi poti, da izboljšajo doslej najboljšo uvrstitev slovensko uvrstitev na zaključnih turnirjih stare celine - deveto mesto z EP na Madžarskem 2004.

Najučinkovitejša Ana Gros

Po nepopolnem drugem krogu drugega dela v ljubljanski skupini I je v vodstvu Norveška z osmimi točkami, Danska jih ima šest, Slovenija štiri, Švedska (tekma manj) in Hrvaška po dve, Madžarska (tekma manj) pa je brez točk).

Drevi ob 20.30 bo na sporedu še tekma med Švedsko in Madžarsko.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi proti Norveški najbolj učinkovita Ana Gros s petimi goli. Nataša Ljepoja je prispevala štiri, Valentina Klemenčič, Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar pa po tri gole.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord