15. 4. 2022, 15:30 | Vir: STA

Izločena iz vseh tekmovanj: so krivi športniki in zakaj se njih kaznuje?

Profimedia

Po ruski invaziji na Ukrajino je mednarodna zveza Rusijo izključila s tekmovanj in ji odvzela organizacijo tekem. Spet se poraja vprašanje, kje se politika v športu začne in kje se konča.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je odločila, da bo Rusijo na svetovnem prvenstvu odbojkarjev, ki ga bosta letos gostili Slovenija in Poljska, zamenjala Ukrajina. Ruski odbojkarji so sicer olimpijski podprvaki iz Tokia 2020, zdaj pa je Rusija ostala ne le brez nastopa na SP, temveč tudi brez organizacije prvenstva, ki bi moralo biti od 26. avgusta do 11. septembra.

Tako je FIVB na svojem uradnem Twitter profilu Ukrajincem zaželela dobrodošlico.

Zdaj bosta najboljše odbojkarje na svetu skupaj gostili Poljska in Slovenija. V Sloveniji bodo tekme na sporedu v Stožicah, obenem pa bo poleg obračunov v skupini, v kateri bo nastopila tudi domača reprezentanca, Ljubljana gostila še eno od tekmovalnih skupin.

Ukrajina je mesto Rusije zasedla po športnih merilih kot prva najboljša reprezentanca na lestvici FIVB, ki se ji ni uspelo uvrstiti na prvenstvo. Ukrajinci bodo igrali v skupini A skupaj s Srbijo, Portorikom in Tunizijo.

 Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.