14. 8. 2022, 18:00 | Vir: STA

Janja Garnbret ZNOVA dokazala, zakaj je najboljša!

Profimedia
Janja Garnbret ZNOVA dokazala, zakaj je najboljša! (foto: Profimedia)

Slovenska šampionka je naslovu evropske prvakinje v težavnostnem plezanju dodala še en imeniten naslov! 

Janja Garnbret je v Münchnu v 24 urah osvojila še drugo zlato odličje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju, po težavnosti je najboljša v Evropi tudi v balvanskem plezanju.

Z dvema zmagama si je zagotovila najboljše možno izhodišče za napad na tretje zlato, in sicer v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost, ki bo na sporedu v sredo.

Profimedia

Olimpijska šampionka, ki si je v finalu težavnosti poškodovala kazalec na desni roki, je stisnila zobe, dovolj moči prihranila tudi za četrti tekmovalni dan ter odlično nastopila tudi v polfinalu in finalu balvanov na prizorišču na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici.

Triindvajsetletnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je v disciplinah, ki skupaj sestavljata olimpijsko kombinacijo, prevladovala tako skozi kvalifikacije kot tudi v polfinalu.

S popolnim izkupičkom, dvema zmagama, si je zagotovila najbolj zanesljivo vstopnico za sklepni del prvenstva stare celine, premierno tekmovalno preizkušnjo nove olimpijske disciplini, v kateri se bo sredi tedna za prestižno zmago merila najboljša osmerica.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.