24. 4. 2022, 18:19 | Vir: STA

Kaj je botrovalo polomu Ferrarija, da Verstappen ni imel nobene konkurence?

Profimedia

Kdo je zmagal na napeti dirki Formule 1, ko sta se na sušeči stezi velike nagrade Emilije Romanje za zmago borila aktualni svetovni prvak z najhitrejšim krogom dirke in rdeči bik? Na zadnjo stopničko je stopil Lando Norris (McLaren).

Aktualni svetovni prvak Max Verstappen na četrti dirki sezone ni imel konkurence. Na veliki nagradi Emilije Romanje je bil na sušeči se stezi daleč najboljši, kar je potrdil tudi z najhitrejšim krogom dirke. Uspeh rdečih bikov je dopolnil Sergio Perez na drugem mestu, veliko razočaranje pa je doživel Ferrari. Charles Leclerc je v lovu za Mehičanom storil napako in končal na šestem mestu. Na zadnjo stopničko je stopil Lando Norris (McLaren), poročajo na Sportklubu.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli. Potem ko je svetovni prvak dobil že sobotno sprintersko dirko, je dosegel še eno zmago, uspeh Red Bulla na dirki za VN Emilije Romanje pa je dopolnil njegov moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez. Tretji je bil na koncu Britanec Lando Norris (Mclaren).

Precej slabo se je dirka razpletla za nekdanjega svetovnega prvaka Britanca Lewisa Hamiltona, saj je Mercedesov dirkač končal šele na 13. mestu. Devet mest boljši pa je bil drugi voznik te ekipe, njegov rojak George Russel.

Po napaki deset krogov pred ciljem, ko je zadel zaščitni zid in moral na postanek v bokse, pa je brez stopničk ostal tudi vodilni v seštevku sezone Monačan Charles Leclerc. Adut domačega moštva Ferrari je bil na koncu le šesti, še slabše se je dirka končala za drugega Ferrarijevega voznika Carlosa Sainza, ki je po trčenju končal že v prvem krogu.

V skupnem seštevku je Leclerc kljub današnjemu neuspehu še vedno prepričljivo prvi, a se mu je po današnji zmagi Verstappen precej približal. Naslednja dirka bo nova preizkušnja v koledarju formule 1 v Miamiju 8. maja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ