4. 4. 2022, 17:11

Kaj se je zgodilo z nesrečnim kolesarjem, ki se je zgrudil v cilju?

Profimedia

Italijan se je boril za življenje, zdaj so o njegovem stanju pricurljale nove informacije. 

Sonny Colbrelli se je nedavno po sprintu in osvojenem drugem mestu v prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil v cilju. Na pomoč je takoj prišla zdravniška služba, ki ga je po motnji srčnega ritma začela oživljati, nato pa ga prepeljala v bolnišnico v Gironi, poroča 24ur.com. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sonny Colbrelli (@sonnycolbrelli)

Ne bo več smel nastopati

Operativno so mu pod kožo vstavili defibrilator, je v izjavi za javnost sporočila njegova ekipa Bahrain-Victorious. Italijanski tekmovalec je že zapustil bolnišnico v Padovi, v domovini pa na dirkah z defibrilatorjem ne bo smel več nastopati.

Pet dni kasneje se je vrnil v domovino, kjer je opravil dodatne preiskave v centru za kardiovaskularne bolezni v Padovi. Operativni poseg je po informacijah ekipe uspešno opravil profesor Domenico Corrado, direktor enote za genetsko kardiomiopatijo na oddelku za športno kardiologijo.

Čudežna vrnitev?

Enaintridesetletni lanski zmagovalec dirke Pariz–Roubaix je pretekli teden dejal, da je živ zgolj po čudežu in da bo še enega potreboval za tekmovalno vrnitev na kolo. Glede na prepoved udeležbe na tekmovanjih v Italiji, Colbrelli z defibrilatorjem v domovini ne bi smel več nastopati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord