6. 5. 2022, 22:36 | Vir: STA

Kaj so po odmevni zmagi dejali naši hokejisti?

Instagram/Hokejska zveza Slovenije

Slovenija se je spet vrnila v elitno skupino svetovnega hokeja, končni izid pa so komentirali tudi naši hokejisti. 

Slovenska hokejska reprezentanca je tekmo pred koncem svetovnega prvenstva skupine B že udeleženec elitne divizije. Madžarska je v Tivoliju v pravem hokejskem prazniku padla s 5:1.

Zaslužena zmaga

Selektor Slovenije Matjaž Kopitar je prepričan, da je zmaga zaslužena: "Treba je bilo ostati zbran kljub vodstvu, kar je uspelo, na koncu smo v pravem trenutku zadeli še za mirno končnico. Zasluženo. Kadar smo igrali v napadalni tretjini, smo bili zelo nevarni. Dosti priložnosti je bilo, lahko bi že prej odločili tekmo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hokejska zveza Slovenije (@lovehokej)

A v takšnih trenutkih lahko roke tudi postanejo trde in ne gre. Njihova igra je temeljila na protinapadih in takrat smo imeli težave. Konec dobro, vse dobro. Fantje so se odlično borili z igralcem manj, delajo prave stvari. To je cenjeno, čeprav navzven ni vidno."

Hokejist Robert Sabolič je poleg zmage komentiral tudi naslednjo tekmo, ki hokejiste čaka v nedeljo: "Vedeli smo, da bo to najtežja tekma na turnirju. Že od začetka smo igrali zelo kontrolirano. Na takšnih tekmah se lahko hitro kaj zgodi, res so situacije nepredvidljive. Kljub temu nam je na koncu uspelo dati še nekaj zadetkov.

Zmaga danes je zaslužena, saj smo praktično ves čas prevladovali. Tudi na zadnji tekmi v nedeljo bomo seveda poskušali dati vse od sebe in šli na zmago."

Na ledu dajo vse od sebe

Igralec Blaž Gregorc je bil vesel domačih navijačev: "Vsekakor smo si danes želeli takšen izid, saj to za nas že danes pomeni elito. Res enkratno vzdušje, super je bilo igrati pred toliko domačimi navijači.

Zmago smo si resnično zaslužili, saj smo pokazali dobro predstavo. Vsako tekmo gremo na polno, ne glede na to, da smo že v elitni skupini. Popuščali vsekakor ne bomo. Na ledu res damo vse od sebe in za navijače bomo tudi v nedeljo poskušali prikazati dobro igro."

Mitja Robar je zaupal, da bo jutrišnji dan namenjen regeneraciji: "Klub težki tekmi te takšna energija v dvorani ponese in sploh ne čutiš utrujenosti. Ni lepšega, kot pred domačo publiko zmagati. Na nedeljsko tekmo se bomo pripravili popolnoma enako kot na vsako do sedaj. Jutri bomo prost dan izkoristili za regeneracijo, v nedeljo pa je turnir treba zaključiti, kot smo ga začeli.

Na koncu ne smemo pustiti črnega madeža in navijačem, ki nas bodo prišli spodbujat, moramo prikazati še eno odlično predstavo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord