N. V. | 24. 9. 2023, 16:06

Kajakašica na svetovnem prvenstvu Sloveniji priveslala medaljo

Facebook/Kajakaška zveza Slovenije/fotomontaža

Naša športnica je navdušila z odličnim dosežkom.

Kajakašica Eva Terčelj je bronasta na svetovnem prvenstvu v kajakaškem krosu. Zlato medaljo je dobila Britanka Kimberley Woods, srebro pa Francozinja Camille Prigent.

Eden največjih uspehov v karieri

31-letna Slovenka je na štartu finalne vožnje nekoliko zaspala, na sredini proge se je prebila na tretje mesto, ki ga je zadržala do konca. Gre za enega največjih uspehov Slovenke v njeni karieri (največji je osvojitev naslova svetovne prvakinje v slalomu) in največji uspeh slovenske kajakaške reprezentance v omenjeni disciplini na svetovnih prvenstvih, poroča RTV Slovenija.

Pot do velikega finala

Terčeljeva je nastopila v drugi četrtfinalni skupini, na cilj je prispela prva med štirimi tekmovalkami, v polfinale se je uvrstila zanesljivo. Tam Slovenka ni najbolje odpeljala prvega dela, a po tem, ko se je Italijanka Stefanie Horne prevernila in padla iz čolna, je Terčeljeva zasedla drugo mesto, ki ji je prinesel veliki finale.

Tretja medalja iz svetovnega prvenstva

Na svetovnem prvenstvu je Slovenija doslej že osvojila dve medalji. Kanuistke so bile na olimpijski progi v Londonu bronaste, smo poročali. V petek pa je navdušil Benjamin Savšek, aktualni olimpijski prvak v kanuju, ki je postal še svetovni prvak.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol