27. 8. 2023, 19:10 | Vir: STA

Kaos tudi na drugi etapi. Zmaga Dancu, Roglič kljub padcu ...

Profimedia/Twitter/La Vuelta/fotomontaža

Vsi Slovenci so kljub vsemu prišli do cilja in uspešno končali današnjo vožnjo.

Zmagovalec kaotične druge etape kolesarske dirke po Španiji je Danec Andreas Kron (Lotto Dstny). Na trasi od Matara do Barcelone (181,8 km) je slavil, potem ko je bil najboljši po nevtralizaciji časov devet kilometrov pred ciljem. Majico vodilnega je oblekel Italijan Andrea Piccolo (EF Education-EasyPost). Najboljši se za zmago niso borili.

Kron je zmago s proslavljanjem v cilju posvetil v petek umrlemu moštvenemu kolegu Tijlu De Deckerju. Slavil je četrto zmago v karieri, eno od teh je pred dvema letoma slavil prav na dirki po Kataloniji.

"Za mano je dobro, a zahtevno leto. Izpustil sem Tour, tako da sem se osredotočil na nastop tukaj. Že v drugi etapi smo zmagali, to meni in ekipi, ki zaradi smrti našega kolesarja preživlja zahtevne čase, ogromno pomeni," je po etapi za organizatorje dejal 25-letni Danec.

Ciljno črto je Danec prečkal sedem sekund pred Avstralcem Kadenom Grovesom (Alpecin-Deceuninck) in Italijanom Andreo Vandramejem (AG2R Citroen).

V skupnem seštevku ima Piccolo 11 sekund naskoka pred Špancem Javierjem Romom (Astana Qazaqstan). Vodstvo tekmovanja za zdaj ob nevtralizaciji in bonifikacijskih sekundah na zadnjem vzponu ter v cilju še ni sporočilo ostalih uradnih izidov.

Vsi Slovenci, Primož Roglič, Jan Tratnik (oba Jumbo-Visma), Matevž Govekar (Bahrain Victorious) in Domen Novak (UAE Team Emirates) so brez večjih težav končali etapo. Pri majhni hitrosti je Roglič v enem od spolzkih krožišč pristal na tleh, a se hitro pobral in nadaljeval etapo.

V ponedeljek bo na sporedu prva gorska etapa. Karavano bo peljala od Surie do Arinsala v Andori (158,5 km). Kolesarje čakata dva vzpona prve kategorije na prelaz Ordino (13,3 km/5 %) ter nato do Arinsala (8,3 km/7,7 %).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol