N. V. | 7. 5. 2022, 15:41

Ko se združita šport in ekologija: "Supamo za reko Vipavo!"

Bananaway

Izvedli so vseslovensko akcijo čiščenja bregov na supih. Vas zanima, kako je akcija poteka?

Supanje je tudi med Slovenci priljubljen šport. Zato sta ekipa Bananaway in Merkur zavarovalnica organizirali projekt, ki organizira suparske izlete po vsej Sloveniji in svetu, svoje aktivnosti pa prepleta z ekološkimi sporočili.

Tako so pričeli projekt Supanje z namenom - #SUPportCleanWaters. Jesenski štart akcije na Trbojskem jezeru so podprli številni znani obrazi in mediji, letošnji niz ekoloških regat po Sloveniji pa so 7. maja odprli s čiščenjem Vipave.

Kaj sploh počnejo?

Izvajajo čistilne akcije na supih in ozaveščajo javnost o tem, da moramo bolj paziti na čistočo naših voda in nabrežij.

Bananaway

Namen dogodka je iz vej in rečnih rokavov pobrati čim več zataknjenih smeti, največkrat so to plastične vreče, steklenice in plastenke.

Bananaway

Cilj pobude Supanje z namenom - #SUPportCleanWaters je očistiti bregove slovenskih rek, jezer in morja, k sodelovanju pa so vabljeni vsi ljubitelji veslanja in aktivnega preživljanja prostega časa s čutom za okolje.

Podprli so jih številni znani obrazi

Na Savi med Trbojami in Kranjem so se akciji pridružili tudi Cene Prevc, Andrej Težak Tešky, duo FB Acrobatics, pevka Stella, pisateljica Maja Monrue in mnogi drugi.

100 supov na Ljubljanici

Vrhunec letošnje akcije Supanje z namenom - #SUPportCleanWaters bo tradicionalni dogodek 100 supov na Ljubljanici, ki ga bo ob čistilni akciji od Podpeči do Ljubljane dopolnil tudi pester spremljevalni program.

Bananaway

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord