J. B. | 6. 1. 2023, 13:51

Koliko časa še? Nasvidenje, turnirji v ZDA: Američani Novaku Đokoviću ne dovolijo vstopa v državo

Profimedia

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov se trenutno dokazuje v Avstraliji, čez nekaj tednov pa si bo lahko privoščil nekoliko daljši počitek ...

Letos z vstopom v Avstralijo, kjer se bori za zmago na prvem grand slamu sezone, ni imel težav. Toda turnirji v Združenih državah Amerike bodo drugačna zgodba. Novak Đoković bo več kot očitno vnovič ostal brez nastopa na nekaterih najvidnejših teniških turnirjih v prvi polovici leta.

Razlog, zakaj Američani Đokoviću ne pustijo v državo, je preprost: Srb ni cepljen proti koronavirusu. Pravila v ZDA pa so kristalno jasna. Vsak tuji državljan, ki želi vstopiti v državo, mora biti polno cepljen. Odlok je ameriška vlada podaljšala do aprila letos. Masters v Indian Wellsu bo na sporedu od 8. do 19. marca, v Miamiju pa od 22. marca do 2. aprila.

Novak Đoković je eden največjih nasprotnikov cepljenja.

"Če je odločitev že uradna, potem težko karkoli naredim. Veste, kako razmišljam: je, kar je. Upam, da bom lahko igral v Indian Wellsu in Miamiu, toda če ne smem v ZDA, pač ne smem," se ni kaj prida obremenjeval Đoković. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol