7. 5. 2022, 07:00 | Vir: STA

Krim Mercator: Se bo na povratni tekmi četrtfinala zgodil veliki preobrat?

Profimedia

Naloga, ki čaka slovenske rokometne prvakinje, nikakor ne bo enostavna. Kaj menite, jim bo uspelo?

Rokometašice Krima Mercatorja po nedeljskem porazu na domačem parketu proti Vipers Kristiansandu s 25:32 danes ob 18. uri na Norveškem čaka težka naloga na povratni tekmi četrtfinala lige prvakinj. Kljub visokemu zaostanku s prve tekme se v ljubljanskem taboru ne predajajo vnaprej.

ljoša Rehar/STA

Kot je poudarila trenerka Nataša Derepasko, se v športu čudeži radi dogajajo, predvsem pa Ljubljančanke znajo odigrati bolje, kot so v nedeljo. Zavedajo se, da je v športu vse mogoče, zato jim pred odločilno tekmo za preboj na zaključni turnir najelitnejšega evropskega tekmovanja motivacije ne manjka.

"Vemo, da je v športu vse mogoče. Igralke še nismo dvignile bele zastave, zato bomo zaostanek napadale. Če celotna ekipa verjame v preobrat, je ta mogoč," je pred dnevi povedala Alja Varagić.

Odvijal se bo sicer še povratni četrtfinalni obračun med Györom in Brestom, prva tekma se je končala z 21:21, v nedeljo pa bo odločen še dvoboj Esbjerga in Bukarešte. Danke so v Romuniji zmagale s 26:25. Na zaključnem turnirju je že Metz, ki se je med štiri prebil brez boja po izključitvi ruskega Rostov-Dona.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord