23. 8. 2023, 22:28 | Vir: STA

FOTO: Svetovnega podprvaka Kristjana Čeha v domači vasi bučno pričakala množica sokrajanov

Milos Vujinovic/Bobo

Poletni sprejemi vrhunskega domačega metalca diska so v njegovem domačem okolju postali že skoraj tradicija.

Ptujčani, predvsem pa njegovi sokrajani iz Podvincev, so na tamkajšnjem nogometnem igrišču zvečer pozdravili njihovega športnega junaka Kristjana Čeha, ki je na pravkar potekajočem svetovnem atletskem prvenstvu v Budimpešti z metom diska 70,02 metra osvojil naslov svetovnega podprvaka. Precej njegovih navijačev si je nastop ogledalo tudi v živo.

Milos Vujinovic/Bobo

Po uspehu priti v domačo vas je dober občutek

Čeh, ki je med sovaščane prišel v družbi gasilcev, s plesno točko svoje folklorne skupine pa ga je pozdravila tudi njegova sestra, je zbranim, ki so ga navdušeno in glasno pozdravili, pokazal svojo novo medaljo, tokrat srebrnega leska ter se jim zahvalil za sprejem.

"Vedno je dober občutek priti nazaj v domačo vas po nekem uspehu. Vedno rad pridem nazaj domov in se udeležim takšnih sprejemov, saj je lepo videti toliko znanih ljudi na kupu, ki pridejo samo zaradi mojega uspeha," je dejal dobra dva metra visoki 24-letni "štajerski hrust". Vesel je bil tudi že v Budimpešti, kamor ga je prišlo podpret kar nekaj ljubiteljev atletike iz njegovih krajev, saj je to bila zanj še dodatna motivacija.

Milos Vujinovic/Bobo

Na vrhunskega športnika ponosna tudi ptujska županja

Med tistimi, ki so atleta prišli pozdraviti, je bila tudi ponosna ptujska županja Nuška Gajšek, ki je ob čestitki v šali dejala, da je v času tekme in po njej poslala toliko SMS sporočil, da ji bo slednjih kljub neomejeni količini počasi zmanjkalo. "Zelo smo ponosni na Kristjana, želimo mu vse najboljše. Pravijo da v tretje gre rado, zato bo nov uspeh zagotovo že na olimpijskih igrah drugo leto," je dodala županja.

Poletni sprejemi trenutno najboljšega ptujskega športnika v njegovem domačem okolju so zadnja leta postali že nekakšna tradicija, saj so mu sprejem pripravili že po vrnitvi z olimpijskih iger v Tokiu leta 2021, ko je osvojil peto mesto, še veliko bolj živahno je bilo na lanskem sprejemu po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v ameriškem Eugenu.

Milos Vujinovic/Bobo

Njegov cilj ostaja enak

Podvinčan, sicer študent agronomije, ki mu je v veliko veselje tudi pomoč na domači kmetiji, zadnja leta več časa preživi v Estoniji, od koder prihaja njegovo dekle, zadnji dve leti pa tudi njegov trener in nekdanji odlični metalec diska Gerd Kanter.

Njegov slovenski rekord znaša 71,86 metra, ki ga je sredi junija letos postavil na mitingu v estonskem Johviju. Njegov cilj še naprej ostaja izboljšanje kar 37 let starega svetovnega rekorda 74,08 metra, najstarejšega v moški konkurenci, ki je v lasti nemškega atleta Jürgena Schulta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord