19. 4. 2022, 16:57 | Vir: STA

Legendarni dirkač piše zgodovino

Profimedia

Pri 47. letih najstarejši zmagovalec dirke se spet vrača v svetovno prvenstvo. 

Legendarni francoski dirkač v reliju Sebastien Loeb se še drugič to sezono vrača v svetovno prvenstvo WRC. Njegova ekipa M-Sport je namreč danes sporočila, da bo Loeb skupaj s svojo sovoznico Isabelle Galmiche za volanom Forda nastopil na reliju po Portugalski od 19. do 22. maja.

Devetkratni svetovni prvak je letos pri 47 letih spisal zgodovino, potem ko je na uvodnem reliju letošnje sezone postal najstarejši zmagovalec relija za svetovno prvenstvo. To je bila zanj prva zmaga po Kataloniji 2018.

Voznik Forda, ki je 26. februarja dopolnil 48 let, je še osmič zmagal na slovitem reliju, ta zmaga pa mu je dala krila za naprej, tako da bo nastopil tudi na četrti dirki SP. 

Na Portugalskem je že zmagal v letih 2007 in 2009. "Portugalska je bila vrzel v mojem koledarju in gre za makadamski reli, leta 2019 sem se udeležil različice tega relija, tako da imam dobro izhodišče za določene etape," je dejal Loeb, ki je na spodnji fotografiji s svojo sovoznico Isabelle.

Loeb se to sezono preizkuša v več dirkaških disciplinah, nastopil je na Dakarju, SP v reliju, prvenstvu električnih športnih terencev, napovedal pa je tudi nastop v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov konec aprila na Portugalskem.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec