J. B./STA | 21. 6. 2023, 20:52

Leti, leti, leti ... rekord! Neverjetni Kristjan Čeh vnovič osupnil atletsko javnost

Profimedia

Kristjan Čeh postaja pravi atletski superzvezdnik, njegovim uspehom pa kar ni in ni videti konca. Toda tokrat ni bil edini, ki je blestel, slovenske barve je odlično zastopala tudi Tina Šutej.

Slovenska atletska reprezentanca je po drugem, predzadnjem dnevu ekipnega evropskega prvenstva na Poljskem v drugi ligi ostala na tretjem mestu. Po pričakovanjih sta gladko zmagala svetovni prvak Kristjan Čeh v metu diska z rekordom prvenstev (69,94 m), in Tina Šutej v skoku s palico (4,70 m).

"Vedel sem, da bom zmagal že po prvem nastopu, konkurenca ni bila posebej močna. Potem mi je v predzadnjem uspelo še stopnjevati, eden od metov s prestopom pa je meril prek 71 m, kot so mi povedali. Ne vem pa, če bo to zadostovalo za zlato na evropskih igrah, Šved Daniel Stahl bo v naslednjih dnevih tu nastopal v prvi ligi in je v izjemni formi."
Kristjan Čeh

Slovenija je s 266,5 točke tretja in s tem na zadnjem mestu, ki še vodi v najvišjo, prvo ligo. Madžari (331) vodijo pred Ukrajino (293,5), četrta Litva z 231 točkami že precej zaostaja za Slovenijo.

Na tekmovanju, ki poteka v okviru 3. evropskih iger, so se izkazali Jernej Gumilar, Matic Šušteršič, Andrej Skočir, Anej Čurin Prapotnik. Bili so drugi v štafeti 4 X 100 m, izjemen obet za prihodnost pa so pokazali tudi s tem, da so le za devet stotink zaostali za slovenskim rekordom (39,20) iz leta 2002.

Profimedia

Na 400 m ovire sta bila druga svetovni mladinski podprvak Matic Ian Guček z drugim izidom v slovenski zgodovini in v njegovi karieri (49,48), in Agata Zupin (56,58).

Šeste so bile s sprinterski štafeti Joni Tomičić Prezelj, Kaja Debevec, Lucija Potnik in Lina Hribar (45,27). Neja Filipič je ostala precej pod 14 metrsko znamko in je bila sedma. V prvi seriji troskoka so ji namerili 13,35 metra, nato je zaradi poškodbe gležnja predčasno končala tekmovanje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol