J. B. | 1. 2. 2024, 12:54

Prestop, ki je planet športa zatresel kot močan potres: Lewis Hamilton na pragu Ferrarija! (Znane prve podrobnosti)

Profimedia

Najboljši vseh časov v najbolj priljubljeni ekipi vseh časov? Kdo bi si mislil, da je kaj takšnega sploh možno ...

332 dirk in kar 103 zmage. 322 dirk in kar 197-krat na stopinčkah za zmagovalce. 322 dirk in neverjetnih 7 naslovov svetovnega prvaka. Lewis Hamilton je živa legenda formule 1 in hkrat eden najbolj uspešnih in najbolj priljubljenih športnikov v zgodovini. A čeprav je star že 39 let, se očitno še ni naveličan vonja bencinskih hlapov. Še več, Lewis Hamilton je tik pred tem, da se podpiše pod prestop, ki je močno zatresel svet športa.

Angleški dirkač bo kariero več kot očitno nadaljeval v bolidu ekipe, ki je bila zadnjih 14 let njegova največja tekmica. Nekdanji dirkač McLarna, ki je trenutno prvi obraz Mercedesa, bo kariero nadaljeval pri ... Ferrariju!

Poznavalci razmer trdijo, da bo posel zapečaten že v naslednjih 24 urah, do prestopa pa bo prišlo po zaslugi dejstva, da ima Lewis Hamilton v pogodbi z Marcedesom klavzulo, ki mu omogoča predčasno prekinitev po koncu nove sezone. Ferrari ga je v preteklosti že nič kolikokrat vabil v svoje vrste, a je bil vedno neuspešen. Hamilton je bil ves čas zvest Mercedesu, za katerega dirka zadnje desetletje.

Profimedia

Eden od razlogov za tako drastično menjavo okolja naj bi se skrivalo v dirkačevem domnevnem nezadovoljstvu nad vozilom, ki ga ima na voljo pri Mercedesu v zadnjem času. Številne težave so močno vplivale na njegove rezultate in Hamilton je brez zmage že vse od decembra 2021 dalje. Želja pa je jasna: osvojiti še osmo naslov najboljšega. Mu bo uspelo v znamenitem rdečem dirkalniku? Bomo videli. A očitno ni več dvomov, da se bo vanj dejansko usedel ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol