R. K. | 5. 9. 2022, 11:28 | Vir: STA

Lewis Hamilton v navalu jeze izgubil razum: "Sploh se ne spomnim, kaj sem rekel"

Profimedia/fotomontaža

Kaj je sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 pripravilo do tega, da se je na dirki za veliko nagrado Nizozemske tako močno razjezil?

Lewis Hamilton se je opravičil svoji ekipi Mercedes, ker je "norel" prek moštvenega radia na dirki za veliko nagrado Nizozemske. "Opravičujem se ekipi, sploh se ne spomnim, kaj sem rekel," je po razburljivi nedeljski dirki v Zandvoortu dejal Britanec.

"Bilo je, kot da sem za trenutek izgubil razum. Ampak to samo zaradi velike strasti do dirkanja," je v opravičilu dejal Hamilton.

Godrnjal, ker ni bil zadovoljen s strategijo ekipe

Britanec je imel v nedeljo možnosti za zmago, ko je varnostni avto zapeljal na progo v zaključni fazi dirke. Tekmeci Max Verstappen, George Russell in Charles Leclerc so odšli v bokse po nove gume, Hamilton pa je ostal zunaj v vodstvu. Ko so dirko nadaljevali, je Britanca takoj prehitel Verstappen, Russell in Leclerc pa sta mu sledila.

Profimedia

Hamilton je nato divje godrnjal nad strategijo ekipe, na koncu pa je ob novi zmagi Verstappna sam zasedel četrto mesto.

"Za dirkača smo smetnjak. Samo sedi tam in bruha," je po dirki pripomnil šef Mercedesa Toto Wolff, ki meni, da je bilo prav, da njegov varovanec takrat ni šel v bokse.

"Na koncu se mu to ni izšlo, vendar smo raje tvegali zmago na dirki, kot da bi bili drugi ali tretji." Hamiltonov moštveni kolega Russell je bil drugi pred Leclercom. Naslednja dirka sezone bo velika nagrada Italije v Monzi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.