J. B. | 7. 4. 2023, 10:59

Moral bi skrbeti zanjo, a je bil pošast na dveh nogah: znana športnica razkrila, kako brutalno jo je oče pretepal po porazih

Profimedia

Da so številni ljudje prežeti z zlobo, je žal dejstvo. Toda vsake toliko v javnost pridejo zgodbe, ob katerih kljub vsemu ostanemo povsem brez besed ...

Nekoč je veljala za eno najbolj obetavnih teniških igralk na svetu. In kdo ve, kako daleč bi prišla, če se za podobo mlade, nadarjene športnice ne bi skrivala žrtev grozljivega družinskega nasilja.

Profimedia

V Osijeku rojena Jelena Dokić, hčerka očeta Srba in mame Hrvatice, ki je večji del mladosti preživela v Avstraliji, je v svoji karieri osvojila šest teniških turnirjev, bila leta 2002 četrta na lestvici WTA in z nagradami zaslužila skoraj pet milijonov evrov. A danes ne skriva, da bi vse takoj zamenjala za ljubečega očeta, ki bi jo imel rad in bi skrbel zanjo.

Oče iz grozljivke

Toda Damir Dokić je vse prej kot to. Bil je oče iz grozljivke. Pošast na dveh nogah. Grobijan, nasilnež in nekdo, ki sodi nikamor drugam kot za zapahe.

Profimedia

Svojo danes 39-letno hčerko je dolga leta pretepal in se nad njo izživljal, kot da bi bila vreča krompirja. Nekdo bi rekle, da jo je "vzgajal s trdo roko", a njegovo obnašanje je občutno preseglo vse meje dobrega okusa.

Zaradi udarcev grbasti golenici

Danes Jelena Dokić noče več niti slišati za svojega očeta. Ko ga že omeni, ga zgolj za to, da bi javnosti povedala svojo zgodbo o izživljanju, poniževanju, mučenju in trpljenju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

"Z oteklinami, modricami in krvavečima golenicama, ker me je nekdo celo noč pretepal in brcal z ostrimi čevlji naravnost v golenici, ker sem izgubila tekmo," je na Instagramu zapisala Jelena Dokić, ki očeta ni želela omeniti, a je vsem kristalno jasno, o kom govori. "Na tej fotografiji sta minila že dva tedna, pa sem bila kljub temu še vedno pošteno v modricah. Bila sem stara le 17 let ... Še danes imam zaradi udarcev grbasti golenici. Od vsake rane ostane brazgotina in te so moje. Preživela sem, toda nekatera dekleta niso imele toliko sreče. To je žalostna resničnost."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord