O. T. | 7. 9. 2022, 10:29 | Vir: STA

Naši odbojkarji na poti do zlata: "Psihološko bomo pripravljeni"

STA

Pred našimi odbojkarji je izjemno pomembna tekma, z zmago proti Ukrajini se bodo uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva. Na papirju naši veljajo za favorite, ampak glede na prikazano igro Ukrajincev na četrtfinalni tekmi proti Nizozemcem previdnost ni odveč.

Slovenska reprezentanca je pred srečanjem samozavestna, predvsem zato, ker so na prejšnji tekmi odpihnili močne Nemce, in to kar s 3:0. Nekaj skrbi pa jim vseeno predstavlja odlična predstava Ukrajincev, ki so favorizirane Nemce odpravili brez izgubljenega niza.

Celotna naša ekipa se zaveda pomembnosti tega srečanja, zato ne želijo ničesar prepusti naključju in so si z zanimanjem ogledali prejšnji dvoboj našega nocojšnjega tekmeca.

Jan Kozamernik ne skriva ambicij: "Imamo veliko izkušenj s tem, saj smo že na veliko takšnih tekmovanj šli z visokimi cilji. Prva stvar je, da se umiri evforija okoli nas, da smo mirni in se zavedamo, zakaj smo prišli na to prvenstvo."

"Pred nami je četrtfinale, veliko pa jih razmišlja že o tekmah, ki sledijo. Mi moramo razmišljati le o tej. Če je ne bomo tako tudi odigrali, bo dejansko zadnja. Psihološko bomo pripravljeni, a to je treba pokazati na igrišču," je še poudaril.

STA

Pot do četrtfinala je naše vodila prek Kameruna, ki so ga premagali z rezultatom 3:0. Z identičnim rezultatom so v predtekmovanju odpravili Nemčijo, tesno izgubili s Francijo ( 2:3 ). V osmini finala pa so spet naleteli na stare znance, reprezentanco Nemčije in jo ponovno spravili na kolena s 3:0. Naslednja tekma naših bo na sporedu nocoj ob 20.30, zato držimo pesti, da v polnih Stožicah pade še Ukrajina.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord