Uredništvo | 12. 9. 2023, 20:10

Nove informacije o stanju Roglinega sotekmovalca po prometni nesreči

Profimedia

Slišati je bilo tudi, da se bori za življenje.

"Nathan Van Hooydonck je buden in ni utrpel poškodb v današnji prometni nesreči. Njegovo zdravstveno stanje ni kritično. Nadaljnji zdravniški pregledi pa morajo ugotoviti, zakaj se je Nathan med vožnjo avtomobila slabo počutil. Zahvaljujemo se vsem za sporočila, prav tako tudi medicinskemu osebju v bolnišnici, ki tako dobro skrbi za njega in njegovo družino," so na omrežju X zapisali v moštvu belgijskega kolesarja Jumbo-Visma.

Kot so popoldne poročali kolesarski mediji, naj bi se Nathan Van Hooydonck, pomočnik Primoža Rogliča, Wout van Aerta in Jonasa Vingegaarda v kolesarski ekipi Jumbo-Visma, huje poškodoval v prometni nesreči v domačem Kalmhoutu severno od Antwerpna. Čeprav so bile sprva informacije drugačne, je njegova ekipa pred kratkim na družbenem omrežju X sporočila, da se ni huje poškodoval.

Svojo zmago na današnji 16. etapi Vuelte mu je posvetil tudi moštveni kolega Jonas Vingegaard.

Po poročilih iz Belgije je bil 27-letnik v avtomobilu s svojo nosečo ženo na sovoznikovem sedežu, na srečo jo je tudi ona odnesla brez poškodb. Med čakanjem naj bi kolesarju še iz neznanega razloga postalo slabo, zaradi česar se je nenamerno vključil v promet. Njegov avto je nato zadel pet drugih vozil na drugi strani križišča.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol