2. 8. 2022, 12:51

Ni pošteno, da politika odloča, kdo je najboljši v zgodovini

Profimedia

Seznam največjih v katerem koli športu je vedno predmet razprave med oboževalci in pri tenisu, kjer imajo ljudje prav tako svoje poglede in razmišljanja o kakovosti, ni nič drugače.

Nekdanji češko-ameriški teniški igralec Ivan Lendl je priznal, da je "razočaran", saj "ni pošteno, da politika skozi prizmo cepljenja določa, kdo je najboljši teniški igralec v zgodovini. Upam, da nam čez 20 let ne bo treba tako gledati."

Lendl je trenutno v Pulju, kjer kot trener sodeluje na teniškem turnirju veteranov.

Osvojil osem turnirjev za grand slam

"Če kljub temu Novak Đoković osvoji največ grand slamov, mislim, da bomo imeli odgovor. Če bo Rafael Nadal dobil še enega, mislim, da bo moral odgovoriti na vprašanja o cepljenju in zakaj Novak ni igral. Rad bi videl nekoga z dvema, tremi ali štirimi pokali za grand slam več," je za Novo TV povedal Lendl.

In kdo je osvojil največ turnirjev za grand slam? Rafael Nadal je osvojil 22 turnirjev za grand slam med posamezniki. Razvrstitev na večni lestvici lahko vidite spodaj.

Land of tennis/posnetek zaslona

"Vseeno mi je, kdo bo, nimam favorita, gre mi samo za dobrobit odgovora na to vprašanje in da je vse jasno. In ne, da se govori: 'če bi igral, bi bilo drugače in tvoj rekord ni dovolj dober'. To ni pošteno," je dejal Lendl.

Lendl je nekdanja "številka ena moškega tenisa", v karieri je osvojil osem naslovov na turnirjih za grand slam, manjkal mu je le Wimbledon, kjer se je dvakrat uvrstil v finale. 

V Pulju teniški igralci, ki so pisali zgodovino 

Lendl se kot trener udeležuje teniškega turnirja "Legends Team Cup ATP Champions Tour", na katerem bodo v puljski areni igrali številni teniški igralci, ki so pisali zgodovino tega športa.

Doslej sta se v veličastnem puljskem amfiteatru igrala hokej in nogomet, do srede pa bo v ospredju tenis.

Na oder bodo stopili teniški veterani – Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas in Radek Stepanek, Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomas Berdych, David Nalbandian in Tommy Robredo. Kapetana ekip sta Ivan Lendl in Avstralec Pat Cash, svetovno priznana igralca, ki sta bila v svoji karieri med najboljšimi na svetu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol