5. 8. 2023, 13:16 | Vir: STA

Tudi v najtemnejših časih Slovenijo razveseljujejo naši športniki (Nika Križnar postregla z vrhunskim rezultatom)

Profimedia/fotomontaža

Najboljša domača smučarska skakalka je na Poljskem pometla z vso konkurenco.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala tudi na tretji tekmi poletne velike nagrade. Potem ko je dobila obe tekmi na uvodni postaji v francoskem Courchevelu, je danes prepričljivo slavila še v poljskem Szczyrku. Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnila Nika Prevc.

Do zmage tako rekoč brez težav

Križnar je danes na Poljskem slavila po podobnem scenariju kot nazadnje v Franciji. Vodila je že po prvi seriji z 98,5 metra dolgim skokom pred Japonko Saro Takanashi in Kanadčanko Alexandrio Loutitt. Po polovici tekme je bila Prevčeva (99,5 m) četrta, Ajda Košnjek (94,5 m) na 12. in Katra Komar (92 m) na 14. mestu.

V drugi seriji je Križnarjeva z najdaljšim skokom (102 m) le še potrdila vodstvo in zmago, na koncu je imela pred japonsko tekmico 15 točk prednosti. Na tretjem je ostala Kanadčanka.

Profimedia

Popoldne se bodo pomerili še skakalci

Prevčeva (98,5 m) je zadržala četrto mesto iz prve serije, do stopničk so ji zmanjkale štiri točke in pol. Za dve mesti je napredovala Košnjekova (90 m), prav tako pa Komarjeva (92 m), ki sta se povzpeli na končno deseto oziroma 12. mesto.

Danes popoldne ob 15. uri bodo v Szczyrku nastopili še skakalci, v nedeljo pa bosta na tem poljskem prizorišču še po ena tekma v ženski in moški konkurenci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol