11. 7. 2022, 14:17

Novak Đoković odločen: ne želi se spreminjati

Profimedia

Na družbenih omrežjih se pojavljajo številni somišljeniki, med katerimi so znani športniki, igralci in novinarji. 

Po zmagi v Wimbledonu se zdi, da so možnosti, da bi Novak Đoković nastopil na zadnjem grand slamu sezone - OP ZDA v New Yorku, minimalne. Razlog je prepoved ameriških oblasti, da tisti, ki niso cepljeni proti koronavirusu, vstopijo na ozemlje Združenih držav Amerike.

"Politiki so se začeli preveč vmešavati. To jim je uspelo v Avstraliji. Naj človek pride igrat v Ameriko, mislim, res ljudje. To je noro," je dejal nekdaj najboljši igralec sveta John McEnroe.

Novak je na novinarski konferenci po koncu Wimbledona ponovil, da svojega stališča do cepljenja ni spremenil.

"Nisem bil cepljen in se tudi ne nameravam cepiti. Edina dobra novica, ki jo lahko pričakujem, je, da bodo odpravili obvezno zeleno cepivo ali kakorkoli že temu rečete za vstop v ZDA ali mi dodelili izjemo," je dejal Đoković in dodal, da ni preveč optimističen, da bo igral na OP ZDA. "Ne vem. Mislim, da izjema realno ni možna."

Lani je bil Novak na pragu koledarskega grand slama, a ga je v finalu OP ZDA ustavil Rus Danil Medvedjev.

"Sem na dopustu. Ne glede na to, ali bom kmalu igral turnir ali ne, bom naslednjih nekaj tednov zagotovo počival, saj je bilo to obdobje v zadnjih nekaj mesecih zame precej naporno in zahtevno. Bilo je veliko tenisa in tega sem bil vesel," je dejal Đoković.

Padec na lestvici

Kljub naslovu na sveti travi, je s tretjega mesta na lestvici ATP padel na sedmo, saj je bil Wimbledon letos prikrajšan za točke za uvrstitev zaradi prepovedi nastopa ruskih in beloruskih igralcev na turnirju zaradi vojne v Ukrajini. Đokovićeva uvrstitev bo še padala, če naslednjih nekaj mesecev ne bo mogel igrati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.