29. 12. 2022, 13:03 | Vir: STA

Novak Đoković po izgonu ponovno v Avstraliji: "Ni preprosto pozabiti"

Profimedia

Eden najboljših teniških igralcev na svetu, ki je imel v začetku leta zaradi nasprotovanja cepljenju proti covidu-19 težave z avstralskimi oblastmi, je spregovoril o svojih občutkih.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v avstralskem mestu Adelaide stopil pred novinarje in dejal, da bo težko pozabil, kaj se je zgodilo v iztekajočem letu, posebej na začetku ob prihodu v Melbourne.

Petintridesetletni Beograjčan je vnovič poudaril, da je odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo začelo 16. januarja, njegov najljubši turnir. V Melbournu je doslej slavil devetkrat.

Na začetku tega leta je tja prišel z željo po desetem naslovu, a so ga zaradi neizpolnjevanja pogojev za vstop v državo iz dežele "tam spodaj" kasneje izgnali. Pred mesecem dni je zdajšnja avstralska vlada ukinila njegovo triletno prepoved vstopa v Avstralijo ter mu dovolila igranje na tamkajšnjih tleh.

"Na te stvari je težko pozabiti, to bo ostalo z mano, dokler bom živ. Še nikoli prej nisem doživel česa podobnega in upam, da tako tudi ostane. Zame je bila to dragocena izkušnja. Moram iti naprej, raje govorim o občutkih, ko igram v tej državi," je dejal dobro razpoloženi Đoković.

Profimedia

Prevevajo ga pozitivna čustva

"Upam, da bom prikazal dober tenis in pri ljudeh izzval pozitivna čustva. Tukaj sem šele nekaj dni, a je bil sprejem zelo topel, tako na letališču kot v hotelu ter ob igriščih za trening. Doslej je bilo vse sijajno," je še poudaril trenutno petouvrščeni na lestvici ATP.

Tekmovalno bo sezono začel naslednji teden v Adelaidu, kjer bo na sporedu prvi od dveh pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije.

"Ni preprosto pozabiti, kaj vse se je zgodilo v zadnjih 12 mesecih, a kot sem dejal, moram iti naprej. To ne bo spremenilo vsega, kar sem doslej v času svoje kariere v tej državi dosegel. Prevevajo me pozitivna čustva, to je vendarle moj najljubši grand slam, kar dokazujejo tudi rezultati," je sklenil Beograjčan.

Uradno se je sezona ATP in WTA na najvišji ravni v Avstraliji začela z mešanim ekipnim tekmovanjem v pokalu United. Na njem bodo nastopili številni zvezdniki, vključno s Špancem Rafaelom Nadalom in Poljakinjo Igo Swiatek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord