26. 1. 2024, 08:34 | Vir: STA

Končan zmagoviti niz Novaka Đokovića: s predstavo kariere ga je premagal 22-letni Italijan

Profimedia

Ostal je brez 25. turnirske zmage na grand slamih, s čimer bi postal absolutni rekorder. 

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je prvi finalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Četrti nosilec je v polfinalu izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, s 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3. Sinner, ki je Đokovića dvakrat premagal že ob koncu prejšnjega leta, je prva dva niza dobil suvereno. V tretjem pa sta igralca morala v podaljšano igro.

V tej je Đoković vodil s 4:2, a je Italijan pripravil preobrat ter povedel s 5:4 in imel pri 6:5 zaključno žogo na servis tekmeca. Te mu ni uspelo unovčiti, zato pa je Đoković to kaznoval in dobil niz.

V tretjem je 22-letni Sinner v četrti igri odvzel servis 14 let starejšemu Đokoviću, ta razlika pa je bila dovolj, da se je Italijan po približno treh urah in pol veselil velike zmage in prvega preboja v finale turnirja za grand slam. V medsebojnih dvobojih z Đokovićem zdaj zaostaja le še s 3:4.

Srb pa je tokrat ostal brez 25. turnirske zmage na grand slamih, s čimer bi postal absolutni rekorder. Za zdaj je izenačen avstralsko legendo Margaret Court.

V drugem polfinalu se bosta predvidoma ob 9.30 merila tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev in šestopostavljeni Nemec Alexander Zverev.

* OP Avstralije (23,94 milijona evrov):
- moški, polfinale:
Jannik Sinner (Ita/4) - Novak Đoković (Srb/1) 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol