29. 4. 2022, 16:33

Šok: Novak Đoković se pripravlja na bojkot Wimbledona

Profimedia

Organizator Wimbledona je pred kratkim sporočil, da ruski in beloruski teniški igralci ne bodo mogli nastopiti na tem turnirju. Je prav, da Novak ne more biti tiho?

Zaradi vojne v Ukrajini so se vodje turnirja odločili, da nekaterim najboljšim teniškim igralcem ne bodo dovolili nastopa na londonski travi.

Še vedno prihaja do pretresov zaradi te odločitve o suspendiranju Rusov in Belorusov s turnirja. O sodelovanju na turnirju pa bi moral razmisliti tudi Novak Đoković, mu je svetoval eden od njegovih trenerjev, Nikola Pilić.

Drugi teniški igralci morajo zavzeti jasno stališče

Drugi teniški igralci morajo zavzeti jasno stališče in reči: "Če oni ne igrajo, tudi mi ne igramo." Zanimivo bi bilo videti, kako bi se na to odzval Wimbledon, je povedal. 

Potem ko je izpustil OP Avstralije in vse turnirje v Ameriki, ker ni bil cepljen, bi bila to šokantna in velika odločitev za Đokovića, ki bi letos branil naslov v Londonu. Sam Novak pa se je že javno izrekel proti izključitvi teniških igralcev z wimbledonskega turnirja iz političnih razlogov. Takoj ob razglasitvi te odločitve je dejal, da se z njo ne strinja.

Športnika ni treba suspendirati

"Politika je tudi v športu. Organi upravljanja in organizacije. Politika je splošen pojem. Ni dobro, če se politika na višji ravni vmešava v naš šport. Stojim pri tem, kar sem rekel, športnikov, še posebej teniških igralk in igralcev, ni treba suspendirati. Ne vidim, kako prispevajo k vsemu, kar se zgodi v vojni. V tenisu imamo pravilo, da ni diskriminacije: pravilo je, da se igra po uvrstitvi, ne po narodnosti. Wimbledon je to zlomil," je dejal Novak.

Čeprav so govorice, da ne bo nastopil na glavnem turnirju na travi vse glasnejše, se Novak intenzivno pripravlja in ostaja fizično pripravljen.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.