11. 9. 2023, 18:50 | Vir: STA

Bravooooo, ekipa! Slovenija je v polfinalu evropskega prvenstva!

CEV

Boj z Ukrajinci je bil oster in poln drame vse do konca! Kapo dol, Slovenija!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom. Uvrstila se je med štiri najboljše reprezentance, si zagotovila polfinale v Rimu, potem ko je v četrtfinalu v Varni s 3:1 (17, 29, -21, 23) premagala Ukrajino.

To je bila že njena sedma zmaga na tem prvenstvu, na katerem je še neporažena. Tako kot na vseh zadnjih obračunih z Ukrajino pa tudi tokrat ni šlo brez težav. Ukrajinci so se pokazali kot odličen tekmec in so favorite dobro namučili.

Po prvem nizu sicer ni kazalo na to, Slovenci so z mirno, zbrano in preudarno igro gladko prišli do vodstva z 1:0, pri tem pa so ji z velikim številom napak pomagali tudi tekmeci. A ti so v drugem nizu prišli k sebi, ob koncu vodili s 24:22, pa pozneje imeli še dve zaključni žogi, toda niz so vseeno izgubili. Kar jim ni uspelo v drugem, jim je uspelo v tretjem, ko so se vrnili v igro za zmago.

Omrežje X/Odbojkarska zveza Slovenije

In v tej igri so bili vse do konca četrtega niza. V njem so vodili s 23:22, po izenačenju pa je Jan Kozamernik z blokom Sloveniji priboril zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan Tine Urnaut.

Slovenci bodo v polfinalu evropskih prvenstvih igrali tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih osmih letih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol