9. 4. 2022, 20:32 | Vir: STA

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret znova brez konkurence

Profimedia

Korošica je v Meiringenu vpisala svojo 49. uvrstitev na oder za zmagovalke.

Pri svojih 23. letih je Janja Garnbret zbrala 32 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju, s čimer je izboljšala svoj prejšnji mejnik. Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju. To je bila njena 14. zmaga v disciplini balvani, 18 jih ima v težavnosti.

Garnbretova je bila edina Slovenka v današnjem polfinalu in finalu od sedmih Slovenk na startu petkovih kvalifikacij. Zmaga brez napake. Edina je rešila vseh trinajst balvanskih problemov, kolikor so jim jih pripravili postavljavci smeri.

"Današnja zmaga je bila privilegij. Pomeni mi res veliko, ker ni nobenega zagotovila, da zmagaš na vsaki tekmi. Vsaka tekma je zgodba zase. Če zmagaš na vseh tekmah v prejšnji sezoni, to še ne pomeni, da boš zmagal na vse tekmah v tej sezoni," je po zmagi v prvi izjavi dejala Korošica.

Leta 2019 je kot prva zmagala vse balvanske tekme v eni sezoni

"Želim pa si spet tekmovati celotno težavnostno sezono, ker jo nisem že dolgo časa," napoveduje Garnbretova, ki se odkrito spogleduje s še peto zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala v težavnosti.

Z novo lovoriko bi se z osvojenimi skupno desetimi naslovi v seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord