28. 5. 2023, 08:09

Ozadje neverjetne zgodbe o izjemni pomoči: Rogliča proti zmagi potisnil rojak in bivši ... smučarski skakalec! (VIDEO)

GiroTV/posnetek zaslona

Bi Primož Roglič slavil skupno  zmago na Giru, če mu v trenutku, ko je imel največje težave, na pomoč ne bi priskočil znan obraz? "Dajte mu nagrado!" na glas že poudarjajo številni.

Primožu Rogliču je uspelo! V soboto je na Sv. Višarje pedala pritiskal najhitreje med vsemi in si na peklenskem kronometru priigral dovolj veliko prednost za skupno zmago na Giru. To bo danes slavil na lahkotni poti do Rima, kjer bo okronan kot novi kralj italijanske pentlje.

Profimedia

Toda na poti do velikega slavja je moral Roglič preživeti čisto pravo dramo. Sredi kronometra je imel težave s kolesom, natančneje z verigo. Tedaj mu je na pomoč priskočil eden od številnih slovenskih navijačev, ki so Rogliča bodrili ob robu cestišča. Toda kdo je junak, ki je pomagal Rogliču? Junak, ki je s svojo gesto navdušil številne? Verjeli ali ne: gre za nekdanjega ... smučarskega skakalca! 

Bila sta sotekmovalca

Kot poroča Sportklub, sta Rogliča po tem, ko je naravnal verigo in spet sedel na kolo, potisnila klubski delavec in tudi Mitja Mežnar, ki kolesarskega zvezdnika odlično pozna. "Da bi bila zgodba še bolj filmska in navdihujoča, je bil prav Mežnar leta 2007 Rogličev sotekmovalec ob zmagoslavju na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v smučarskih skokih," je zapisal Sportklub.

Roglič je zaradi težav z verigo izgubil okrog 15 sekund, a kljub temu glavnega tekmeca za končno zmago Gerainta Thomasa na koncu premagal za kar 40 sekund!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol