5. 7. 2023, 20:21 | Vir: STA

Hud padec Pogačarjeve zaročenke: utrpela je pretres možganov

Twitter/Team Jayco AlUla

Novica je pretresla tudi Pogačarja, ki je danes izgubil dragocen čas v peti etapi dirke po Franciji.

Slovenska kolesarka Urška Žigart je v šesti etapi dirke po Italiji padla in zaradi pretresa možganov in odrgnin predčasno končala nastope na ženski rožnati pentlji. Pred tem je bila v skupnem seštevku na 25. mestu. V naslednjih dneh pa bodo budno spremljali njeno zdravstveno stanje, je na Twitterju sporočila ekipa Jayco-AlUla. 

Edina Slovenka na največji ženski dirki je izgubila nadzor nad kolesom na ravnini, po tem trčila še v 20-letno Nemko Antonio Niedermaier, ki je dobila včerajšnjo etapo in je bila vodilna v seštevku. Zaradi poškodb sta Giro končali obe.

Tudi za Pogačarja ni bil dober dan

Novica je zagotovo pretresla tudi kolesarja Tadeja Pogačarja, ki je z Žigartovo zaročen. Pogačar trenutno tekmuje v dirki po Franciji, kjer pa se danes – tudi zaradi slabih novic o zdravstvenem stanju zaročenke – ni odrezal dobro.

Profimedia

V današnji peti etapi od Pauja do Larunsa je proti glavnemu tekmecu v boju za skupno zmago, Dancu Jonasu Vingegaardu, izgubil 1:04 minute.

"Prisotno je razočaranje po etapi. A bolj sem žalosten, ker sem slišal, da je moje dekle padlo na Dirki po Italiji in ima mogoče pretres možganov. To je slaba novica dneva, ne pa da sem izgubil minuto proti Jonasu Vingegaardu. Nič, gremo dan po dan," je bil za RTV Pogačar odkrit, da je zares slab dan za njegovo zaročenko, ne pa za njim. Dvakratni zmagovalec Toura pa upa na boljše nadaljevanje in se v boju za rumeno majico ne predaja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol