11. 6. 2022, 13:51 | Vir: STA

Peter Kauzer skozi šivankino uho do finala, kjer je pometel s konkurenco!

Twitter/RTV SLO

Dobitnik srebrne kolajne z olimpijskih iger v Riu de Janeiru 2016 je že v polfinalu odlično opravil z brzicami v češki prestolnici, a ga je ena napaka, zaradi katere je nekaj časa obstal v vodi, skorajda stala nastopa v finalu.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v češki Pragi.

S časom 97,18 je za las ujel najboljšo deseterico, v finalu pa je nadgradil svoj nastop in s časom 95,54 postavil visoko letvico za preostalih devet tekmecev. Nihče ga ni več prehitel, drugo mesto pa je zasedel Italijan Giovanni De Gennaro, ki je z dvema sekundama pribitka po dotiku zaostal 0,95 sekunde. Tretji je bil Švicar Martin Dougoud.

S tem je 38-letni Hrastničan na mednarodni ravni slavil prvič po letu 2018, ko je v svetovnem pokalu dobil preizkušnjo v Augsburgu. Istega leta je postal tudi evropski prvak prav v češki prestolnici.

"Nekoliko sem presenečen. Sicer mi je uspela dobra, čista vožnja, a brez napak ni šlo. Res sem zadovoljen z zmago v Pragi. Nazadnje sem bil tu na vrhu na evropskem prvenstvu pred štirimi leti," je v prvi izjavi dejal dvakratni svetovni prvak.

Tako je Peter čakal na nastope drugih tekmovalcev in čakal je vse do zanjega, ki mu tudi ni uspelo priti pred Hrastničana.

Sreča spremlja hrabre

Dotaknil se je tudi kančka sreče, ki ga je imel v polfinalu in potrdil, da se še nekaj časa ne bo poslovil od tekmovanj. "Imel sem nekaj sreče, da sem se sploh uvrstil v finale. Zato sem si rekel, da moram to izkoristiti. Startal sem prvi in ostal v vodstvu vse do konca. Zagotovo je to moj zadnji olimpijski cikel in upam, da se bom uvrstil v ekipo za Pariz. Ne bom se še kar upokojil."

Naslednja tekma svetovnega pokala bo sicer naslednji teden v poljskem Krakovu, nato pa se bodo najboljši merili v Tacnu med 24. in 26. junijem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord