R. K. | 18. 12. 2022, 19:39 | Vir: STA

Prelomni dosežek slovenskega kolesarja: podrl je kar 22 let star rekord

Profimedia

Eduard Žalar je na uvodni pomembni mednarodni tekmi v Švici dosegel rezultat, na katerega je lahko upravičeno zelo ponosen.

Kolesar Eduard Žalar je na velodromu v švicarskem Grenchenu dosegel nov slovenski rekord v sprintu na 200-metrski razdalji. Z 10,762 je za 0,143 sekunde popravil 22 let star slovenski rekord, zasedel pa je 30. mesto.

Želi priti na olimpijske igre

V švicarskem kraju Grenchen je potekala prva mednarodna dirka sezone dirkališčnega kolesarjenja v sklopu kvalifikacij za olimpijske igre, skupaj jih bo 13.

"Končno je ves moj trud nagrajen. S tem si želim tudi priti na olimpijske igre. Moram priznati, da sem imel težke nasprotnike, zato mi rekord daje še večji zanos za nadaljnja tekmovanja," je bil po tekmi vesel novi slovenski rekorder.

Generalka za evropske tekmovalce

"Prav tako pa upam, da bom lahko z dosežki naredil to vrsto kolesarjenja bolj prepoznavno. Potem se bodo tudi pogoji za treniranje, ki so sedaj izredno težki, lahko spremenili," je še dejal kolesar.

"Vesel in ponosen, da sem lahko svoje ime pripel k novemu državnemu rekordu v sprintu na 200 metrov," pa je zapisal v objavi na Facebooku.

Tradicionalna prednovoletna dirka v Švici predstavlja tudi prvo mednarodno pomembno dirko sezone dirkališčnega kolesarjenja. "Za evropske tekmovalce je neke vrste generalka, saj bo Tissot velodrom v februarju gostitelj evropskega prvenstva, ki se ga bom ravno tako udeležil," je še pojasnil Žalar.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol