M. M. | 20. 7. 2022, 13:38

Ali družina Michaela Schumacherja res laže in prikriva resnico? To so besede njegovega menedžerja

Pinterest

Decembra 2013 je Michael med smučanjem utrpel resno poškodbo glave in bil šest mesecev v umetni komi. Športnega asa so nato leta 2014 preselili nazaj na svoj dom, kjer je še naprej na zdravljenju.

Willi Weber, nekdanji menedžer Michaela Schumacherja, je spregovoril proti družini nekdanjega dirkača in razkril, da je "še vedno jezen", ker so ga "zadržali zunaj" po nesreči leta 2013. Dodal je še, da smo od takrat "slišali le laži od njem".

Ko je govoril o tem, kaj se je zgodilo po nesreči, je Willi za italijanski časnik Gazzetta dello Sport povedal: "To je bila velika bolečina zame. Več stokrat sem poskušal stopiti v stik z njegovo ženo Corinno, a se ni oglasila. Poklical sem Jeana Todta (vodjo ekipe Ferrari), da bi ga vprašal, ali grem lahko v bolnišnico, on pa mi je rekel, naj počakam, 'da je prezgodaj.' Naslednji dan sem poklical, pa se nihče ni oglasil," je dodal.

"Nisem pričakoval takšnega vedenja in še vedno sem jezen zaradi tega. Zadržali so me zunaj in mi rekli, 'prezgodaj je', no, zdaj je prepozno. Minilo je devet let. Mogoče bi morali povedati tako, kot je."

Michael in njegova žena Corinna z Willijem Weberjem leta 1996. Weber je bil Michaelov menedžer vse do leta 2012.

Michael in njegova žena Corinna z Willijem Weberjem leta 1996. Weber je bil Michaelov menedžer vse do leta 2012.

Pinterest

Laganje in prikrivanje

Družino Schumacher je obtožil laganja in nadaljeval: "Sprva sem lahko razumel položaj, saj sem za Michaela vedno naredil vse, kar sem lahko, da bi zaščitil njegovo zasebno življenje. Toda od takrat smo od njih slišali samo laži. Leta po nesreči sem si rekel, naj samo pazim na družino, saj stvari ne morem spremeniti. Bil mi je kot sin. Še danes me boli, ko govorim o tem."

Michaelova družina je lani spregovorila o njegovem okrevanju v Netflixovem dokumentarcu. Njegova žena Corinna je takrat dejala: "Enostavno sem čutila, da je nekdo poseben ... Mislim, da je preprosto psihično zelo močan. Izjemno močan. Še vedno mi vsak dan kaže, kako močan je."

Leta 2021 je nevrolog Erich Riederer podrobneje pojasnil Schumacherjevo zdravstveno stanje: "Mislim, da je v vegetativnem stanju, kar pomeni, da je buden, a se ne odziva. Diha, srce mu bije, verjetno lahko s pomočjo sedi in dela majhne korake, več pa ne. Mislim, da je to zanj maksimum. Ali obstaja kakšna možnost, da ga vidimo takšnega, kot je bil pred nesrečo? Mislim, da res ne," je zaključil Riederer.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec