29. 5. 2022, 15:33 | Vir: STA

Tim Gajser kljub težavam v Španiji potrdil odlično formo

Bobo

V primerjavi s francoskim konkurentom je slovenski motokrosist nekaj točk sicer izgubil. Kakšen je rezultat v skupnem seštevku?

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser je prvo vožnjo velike nagrade Španije v Arroyomolinosu v razredu MXGP končal na drugem mestu. Slavil je Francoz Maxime Renaux (Yamaha) in nekoliko zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku. Tretji je bil domačin Jorge Prado (GasGas).

Že po nekaj ovinkih na tretjem mestu

Po težavah z zdravjem pred dvema tednoma na Sardiniji je bil Gajser v predmestju Madrida znova bolj prepričljiv.

V sobotnih kvalifikacijah je bil sicer 25-letni dirkač Honde po padcu šele enajsti, v nedeljski prvi vožnji pa je po dobrem startu že po nekaj ovinkih prišel na tretje mesto. Nato je potrpežljivo dirkal za Pradom, ki je po šestih minutah storil napako, Gajser pa se je odpeljal mimo njega.

Kljub zmagi francoza ima Gajser v skupnem seštevku veliko prednost

Trikratni svetovni prvak v razredu MXGP je nato vso dirko sledil Renauxu, ki pa ga v vožnji majhnih razlik ni mogel prehiteti.

V skupnem seštevku je Renaux nadoknadil tri točke v primerjavi z Gajserjem, ki pa ima pred Francozom še naprej velikih 76 točk prednosti. Prado na tretjem mestu zaostaja 109 točk.

Točke tudi za Jana Pancarja v razredu MX2

V razredu MX2 je drugi slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) v prvi vožnji zasedel 12. mesto in osvojil novih devet točk za skupni seštevek. Zmagal je Francoz Tom Vialle (KTM) pred Nemcem Simonom Längenfelderjem (GasGas) in Francozom Stephenom Rubinijem (Honda).

Druga vožnja v razredu MX2 bo na vrsti ob 16.10, v MXGP pa uro kasneje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord