1. 10. 2022, 19:45 | Vir: STA

Po poškodbi slovenska športnica dosegla velik uspeh!

Bobo

Kljub padcu si je na koncu nabrala dovolj točk in pristala med najboljšimi!

Slovenska telovadka Teja Belak je že na prvi tekmi po premoru zaradi nesrečne poškodbe na avgustovskem evropskem prvenstvu spet skočila na zmagovalni oder. Na svetovnem izzivu v Sombotelu je na preskoku z oceno 13,216 točke osvojila srebrno kolajno. Zmagala je Američanka Addison Fatta z oceno 13,366.

Trenirala je kljub bolečinam

Za izkušeno Belakovo je bil nastop na Madžarskem prvi po poškodbi noge med nastopom na EP. Po vrnitvi iz Münchna je morala prisilno počivati tri tedne, nato pa je še dva tedna trenirala z bolečinami v gležnju. V petkovih kvalifikacijah je za predstavo na preskoku prejela drugo oceno, vendar prvega, težjega skoka, pri katerem se je na prvenstvu stare celine poškodovala, ni izpeljala z obratom. 

Profimedia

Drugi skok je nato naredila zelo lepo, kljub padcu pri prvem pa je bilo povprečje obeh dovolj za drugo mesto in novo kolajno v bogato zbirko več kot 30 odličij s svetovnih pokalov.

"Premagala sem strah"

"Po grdem padcu na evropskem prvenstvu, ko sem se povsem izgubila, sem imela velike težave s težjim, prvim skokom. Nikakor si nisem zaupala," je iz Sombotela sporočila Belakova.

"Premagala sem strah in skok mi je končno uspel, a sem se pri pristanku usedla. Nič zato, že na drugi tekmi v Mersinu bo moj cilj, da obstanem na nogah, rezultat je vseeno lep."

"Ta dva svetovna pokala sta tako in tako zgolj pripravljalna za svetovno prvenstvo v Liverpoolu," je še povedala Ljubljančanka.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ