N. V. | 25. 9. 2022, 19:18

Podrl je svetovni rekord, ki ga je postavil sam! Poglejte, kako hitro je pretekel maraton

Profimedia

Res je neverjeten! 37-letnik je zmagal na 15 od svojih 17 maratonov v karieri, vključno z dvema olimpijskima zmagama in desetimi velikimi naslovi.

Eliud Kipchoge je v Berlinu za 30 sekund izboljšal svoj svetovni rekord v maratonu, saj je 42 kilometrov in 195 metrov dolgo progo pretekel v času 2:01:09.

Sijoča predstava

Kenijec je bil na tekmovanju razred zase in je v oblačnem dnevu že od samega začetka tekmoval z vrtoglavo hitrostjo po ravninski progi v središču mesta, poroča portal Sky Sports. Dohajala ga je lahko le peščica tekačev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NN Running Team (@nnrunningteam)

Z zadnjim 500-metrskim šprintom, ki je potekal skozi znamenita Brandenburška vrata, ravno ko je začelo vzhajati sonce, je Kipchoge prečkal ciljno črto in utrdil svoj status enega najboljših tekačev vseh časov.

Spomnimo ...

To pa ni njegov najboljši čas nasploh. Kipchoge je edini človek, ki je pretekel tako dolg maraton v krajšem času od dveh ur, smo poročali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eliud Kipchoge - EGH🇰🇪 (@kipchogeeliud)

Leta 2019 je na posebej zasnovani progi na Dunaju dosegel čas 1:59,40, vendar čas ni uradno priznan, saj ni bil določen na tekmovanju. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord