STA/P.M. | 23. 4. 2023, 21:38

Pogačar uspešno prestal operacijo, kako dolgo bo moral počivati?

Twitter/UAE Team Emirates

Slovenski kolesar je prvič v poklicni karieri odstopil zaradi padca, po operaciji se je že javil navijačem.

Potem ko je padel na dirki Liege-Bastogne-Liege, je na družbenih omrežjih njegovo moštvo UAE Team Emirates sporočilo, da je njihov zvezdnik Tadej Pogačar uspešno prestal operacijo zapestja v Genku. V ponedeljek bo odpotoval domov, bržčas v Monako, za zdaj pa še ni jasno, kako bo to vplivalo na priprave na dirko po Franciji.

Zlom dveh kosti

"Operacija kosti v zapestju je bila uspešna. Jutri se bo lahko vrnil domov, kjer bo okreval in začel rehabilitacijo," so besede zdravnika Adriana Rotunna na Twitterju povzeli pri UAE Team Emirates. Pogačarja so najprej z ekipnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili zlom dveh kosti v levem zapestju, je popoldne potrdilo zdravstveno poročilo ekipe emiratov.

Ni še jasno, kako bo s pripravami na dirko po Franciji

“Prehitro je govoriti glede tega. Več informacij bomo imeli po operaciji. Moramo videti, kako bodo operirali zapestje glede na to, da za eno kost potrebuje operacijo, za drugo pa ne. Je malce bolj zapleten postopek. Upamo, da bo hitro okreval,” je predhodno dejal vodja ekipe UAE Team Emirates.

Profimedia

Pogačar je na zadnji dirki pred pripravami na Tour lovil ardenski trojček, potem ko je slavil na dirki Amstel Gold preteklo nedeljo in v sredo na Valonski puščici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

V tej sezoni je bil tako rekoč nepremagljiv, saj je kar 12-krat slavil, nazadnje prav v sredo. S tem si je odprl vrata, da bi postal prvi kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni dobil spomenik po Flandriji in vse tri ardenske klasike.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol