11. 5. 2022, 22:08

Pogodba s televizijo mu bo prinesla več kot je zaslužil v karieri: kako je to mogoče?

Elitna ekipa. Tom Brady na VN Miamija v družbi Lewisa Hamiltona, Michaela Jordana in Davida Beckhama.

Instagram/Tom Brady

Da vedno več denarja, ki se obrača v športu, priteka iz naslova televizijskih pravic, je dokazala tudi nova pogodba, ki jo je za analiziranje tekem prejel najboljši podajalec vseh časov in za mnoge tudi najboljši igralec tega športa. Kje je meja zdravega razuma? 

Nekdanji igralec ameriškega nogometa Tom Brady je že ugotovil, kaj bo počel po koncu svojih igralskih dni. S Fox Sports v torek objavil, da bo vodilni analitik NFL za njihovo ekipo.

Brady je v svoji dolgi karieri v ligi NFL zaslužil skoraj 500 milijonov dolarjev. V torek je podpisal pogodbo s Fox Sports, s katero bo zaslužil skoraj več denarja kot v času igranja. S 375 milijoni dolarjev za 10-letno pogodbo bo Brady zdaj najbolje plačan analitik v vseh športih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ClutchPoints (@clutchpoints)


Idealna zamenjava

Fox Sports je letos izgubil Joeja Bucka in Troya Aikmana, ki sta odšla na ESPN, zaradi česar so pri televiziji Fox šli na lov in ujeli najboljšega podajalca vseh časov.

Še vedno je negotovo, kdaj se bo Tom Brady upokojil, vendar ta posel vsekakor doda nekaj več skepticizma nastali situaciji. Glede na to, da se je enkrat že upokojil in se vrnil skoraj dva meseca pozneje, bi to lahko bil znak, da bo to pravzaprav njegovo zadnje leto v ligi NFL.

Nihče še ne ve, koliko časa bo preteklo, preden bo uradno začel sodelovati s Fox Sports. Podrobnosti naj bi bile znane v naslednjih dneh.

Da gre za nenavadno pogodbo se strinjajo tudi tisti, ki zbirajo podatke za vse ekipe NFL in jih analizirajo, ki so na Twitterju zapisali: "Pogodba Toma Bradyja je nora". Brady bo tako imel četrto ''najtežjo'' pogodbo v zgodovini športa, tako da bo o njem ''le'' govoril.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord