R. K. | 23. 9. 2022, 22:37

FOTO in VIDEO: Prekinil dvoboj in se hotel vpričo Federerja in Đokovića zažgati na igrišču

Twitter/UcheAmako/fotomontaža

Na znamenitem angleškem teniškem turnirju je prišlo do dramatičnega dogodka, ob katerem je marsikateremu gledalcu zastal dih.

Pred težko pričakovanim zadnjim dvobojem legendarnega Rogerja Federerja v profesionlani karieri, je na Laverjevem pokalu v Londonu prišlo do bizarnega in dramatičnega incidenta. Na igrišče je pritekel mlajši moški in si v znak protesta proti podnebnim spremembam zažgal roko. Po družbenih omrežjih so takoj zaokrožile fotografije in videoposnetki.

Protestnik, ki je nosil belo majico z napisom "End UK private jets" (Konec zasebnih letal v Veliki Britaniji), je na igrišče pritekel med dvobojem Diega Schwartzmana in Stefanosa Tsitsipasa. Tekmo pa sta ob igrišču spremljala tudi Roger Federer in Novak Đoković.

Morali so ga odnesti z igrišča

Iz fotografij je razvidno, da je moški prišel na igrišče, se usedel na tla ob mreži, si po desni roki polil vnetljivo tekočino, ki se je polila tudi po tleh, nato pa zanetil ogenj. Njegovo roko je takoj zajel ogenj. Začel je kričati od bolečin, mahal z roko in udarjal ob tla, da je pogasil plamene. Medtem so do njega že pritekli varnostniki.

Eden izmed njih je ogenj, ki ga je na igrišču zanetil vsiljivec, pogasil kar s svojim suknjičem. Nato so moškega odnesli s prizorišča, tekma pa se je nadaljevala. 

Protestniška skupina se je oglasila na Twitterju

Tsitsipas je po poročanju tujih medijev po tekmi dejal, da je vsiljivec prišel od nikoder. "Še nikoli se mi ni zgodil takšen incident na igrišču. Upam, da je z njim vse v redu."

Člani skupine End UK private jets, ki z bizarnimi akcijami očitno želijo opozarjati na podnebne spremembe, so po incidentu oglasili na Twitterju, kjer so zapisali, da je moški, ki si je v znak protesta zažgal roko, star 20 let. Ime naj bi mu bilo Kai.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec