16. 4. 2023, 13:42 | Vir: STA

Presenetile so: slovenske tenisačice med najboljšimi reprezentancami na svetu (FOTO)

Profimedia

Ničkolikokrat na tleh, nikoli na kolenih. Zgodil se je preobrat, tega res nismo pričakovali. 

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta z epskim preobratom Slovenijo popeljali na zaključni turnir najboljših 12 reprezentanc na svetu. Prekinjeno odločilno peto partijo proti Romuniji v Kopru sta dobili s 4:6, 6:2 in 6:4.

Profimedia

Slovenija bo novembra nastopila na finalnem turnirju svetovnega ekipnega prvenstva oziroma pokala Billie Jean King v družbi Španije, Češke, Francije, Kanade, Združenih držav Amerike, Italije, Nemčije, Kazahstana, Švice, Avstralije in še ene povabljene ekipe.

Preobrat

Romunija je prvi dan tekmovanja v petek dobila oba dvoboja, Slovenija pa se je v soboto vrnila v igro s težko priborjeno zmago Zidanšek in prepričljivo predstavo Juvan. Odločilna tekma je bila v soboto prekinjena zaradi dežja in teme pri izidu 3:3 v prvem nizu, Zidanšek in Juvan pa sta danes premagali Irino Mario Bari in Monico Niculescu po dveh urah in 44 minutah igre.

Teniške zveza Slovenije so na Facebooku objavili videoposnetek, kjer lahko vidimo, kako vesele so naše teniške igralke. Slovenija je bila pred 20 leti že članica svetovne elite oziroma je igrala v četrtfinalu tedanjega pokala Fed, ki je potekal v tekmovalnem formatu brez finalnega turnirja. Od takrat se slovenskim tenisačicam ni več posrečilo, zato ni čudno, da danes tečejo solze sreče. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol