J. B./STA | 19. 6. 2023, 17:25

Primož Roglič sporočil novico, ki smo jo nestrpno pričakovali: "Odločil sem se, da ne bom ..."

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik je v Ljubljani stopil pred sedmo silo.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič v Ljubljani proslavlja zmago na nedavni dirki po Italiji. "Nimava v načrtu še enega otroka," je ob snidenju s slovensko sedmo silo v Ljubljani z nasmeškom na obrazu poudaril slovenski as. Toda kolesarski zvezdnik, ki je nedolgo tega osvojil Giro d'Italia, se domov ni vrnil, da bi z javnostjo delil podrobnosti iz svojega zasebnega življenja. Je pa razkril, kar smo vsi nestrpno pričakovali: bo nastopil tudi na dirki po Franciji? "Ne grem na Tour de France. Verjetno se bom kasneje udeležil Vuelte, dirke po Španiji," je vse dvome razblinil Primož Roglič.

Rogliča je pred sprejemom v Mestni hiši sprejel ljubljanski župan Zoran Janković. Sledila je novinarska konferenca, na kateri je razkril občutke po zmagi in tekmovalne načrte. "Moja želja zdaj je uživati v tem dosežku," je dejal o zmagi na Giru in napovedal, da namerava naslednjič nastopiti na dirki po Španiji.

Profimedia

Tako je znova potrdil, da ga na Touru ne bo, čeprav je priznal, da se je poigraval z mislijo o nastopu. Namesto tega bo 33-letni Kisovčan zmago v Franciji predvidoma lovil prihodnje leto, saj si v prihodnje želi svoji beri zmag dodati manjkajočo francosko pentljo. "Ni več veliko tritedenskih dirk, ki bi me pritegnile," je dodal v šali. Novinarjem je še razkril, da ga ne bo na državnem prvenstvu, ki se bo odvijalo ta teden. "Trenutno sem preveč izklopljen," je razložil svojo odločitev. Po opravljenih novinarskih obveznostih se je Roglič odpravil na sprejem z navijači na Kongresnem trgu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol