11. 6. 2022, 19:08 | Vir: STA

Primož Roglič z izjemno vožnjo do vodstva!

Profimedia

Slovenski kolesar Primož Roglič je prevzel vodstvo po predzadnji etapi tradicionalne 74. kolesarske dirke Criterium de Dauphine.

Etapo je dobil Španec Carlos Verona (Movistar), ki je v cilj prišel 13 sekund pred Primožem Rogličem (Jumbo Visma) ter 25 pred drugim kolesarjem Jumbo Visme, Dancem Jonasom Vingegaardom.

Prvi favorit, 32-letni Roglič, je izkoristil priložnost in se dan pred koncem utrdil na vrhu.

Roglič je po podelitvi skočil v objem svojega sina.

Rogličev moštveni kolega Kisovčanu "prepustil" majico vodilnega

Belgijec Wout van Aert, prav tako član Jumbo Visme, ki je dobil dve etapi in rumeno majico vodilnega nosil vse od prve etape, danes na težkih vzponih s skupaj 3800 metri višinske razlike ni bil konkurenčen najboljšim in je močno zaostal.

Na zadnjem vzponu je napadel Roglič, ki se je otresel se je tekmecev in z vsakim vrtljajem pedala manjšal razliko do Španca, ki pa mu je uspelo v cilju vendarle rešiti nekaj prednosti.

Zaključek v nedeljo

Dirka se bo končala v nedeljo s 138,4 km dolgo etapo med Saint Alban Leyssejem in gorskim ciljem na Plateau de Solaisonu. V skupnem seštevku ima Roglič, trikratni zmagovalec Vuelte, 44 sekund prednosti pred Vingegaardom, dodatnih 40 sekund na tretjem mestu zaostaja Avstralec Ben O'Connor.

Številni kolesarji pa se prav z dirko Criterium du Dauphine pripravljajo na tradicionalno francosko pentljo, ki bo letos doživela že 109. izvedbo. Začela se bo 1. julija v Koebenhavnu na Danskem.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel